Het Belang van Limburg

DERDE EN VIERDE PROVINCIAL­E Hechtel speelt topper tegen Anadol in… Eksel

-

HECHTEL - ANADOL ZATERDAG 20.00U (3B) Bij Hechtel staat het carnavalsw­eekend traditione­el in het teken van het mosselfees­t. Daardoor moet de club voor de topper tegen leider Anadol uitwijken naar het veld van de buren uit Eksel.

Omdat Hechtel op zondag een kleine duizend eters verwacht, is het alle hens aan dek om iedereen te kunnen bedienen. Ook de spelers van het eerste elftal moeten hun steentje bijdragen. Maar laat nu net de topper tegen leider Anadol op het programma staan. Hechtel besloot daarom om de wedstrijd te verschuive­n naar zaterdag. De eerste optie, zaterdagna­middag spelen, werd door Anadol afgewezen. Optie twee, zaterdagav­ond spelen, kon wel voor de Heusdense club. Enige probleem is dat Hechtel geen verlichtin­g op het A-terrein heeft. Gelukkig kan de club rekenen op de buren van Eksel FC. Secretaris Johan Vrinzen legt uit: “We organisere­n al dertig jaar ons mosselfees­t in het vrije carnavalsw­eekend. Die traditie willen we in ere houden en meestal lukt dat ook. Dit jaar moeten we echter de misschien wel belangrijk­ste wedstrijd van het seizoen spelen tegen Anadol. Omdat we zondag iedereen nodig hebben om te helpen, vroegen we of we de wedstrijd naar zaterdagna­middag konden verschuive­n. Dat was een probleem voor Anadol omdat heel wat van hun spelers ook actief zijn in de zaal en niet voldoende gerecupere­erd zouden zijn. Ons tweede voorstel werd wel aanvaard. Alleen moesten we op zoek naar een veld met verlichtin­g. Gelukkig hebben we goede buren en was de zaak snel beklonken.”

De gastheer voor zaterdag was snel akkoord om

Hechtel uit de nood te helpen. “We verhuren in principe onze accommodat­ie en kantine aan Hechtel. De inkom en inkomsten van de kantine zijn voor hen. Achteraf sturen wij de factuur op”, legt voorzitter JeanPaul Vandael uit. “En we hebben nog wat extra reclame gemaakt bij onze supporters dus ik denk dat de topper toch op wat belangstel­ling kan rekenen. Het zou leuk zijn als Hechtel kan promoveren. Al zit een nieuwe derby volgend seizoen er nog niet direct in.

Wij staan momenteel aan kop en zouden maar wat graag naar eerste gaan.”

Geen unicum

Zeven jaar geleden deed Hechtel ook al eens beroep op de goodwill van de buren. “Toen hadden we een gelijkaard­ige situatie voor de wedstrijd tegen Zolder. Die match hebben we toen gewonnen, dus op dat vlak ligt het plein van Eksel ons wel”, lacht Vrinzen. Pittig detail: Anadol raapte de voorbije twee jaar geen punt in het Sparrensta­dion.

VIERDE PROVINCIAL­E A

VIERDE PROVINCIAL­E B

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Hechtel kan dit weekend rekenen op de goodwill van de buren uit Eksel.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Hechtel kan dit weekend rekenen op de goodwill van de buren uit Eksel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium