Het Belang van Limburg

Paal op Stelten kijkt uit naar nieuwe locatie

- FESTIVAL BERINGEN Zahra Boufker

Beringen is op zoek naar een nieuwe locatie voor het festival Paal op Stelten. Het populaire muziekfees­t in hartje Paal barst immers uit zijn voegen en dat zorgt voor problemen met de veiligheid.

Het festival Paal op Stelten is dit jaar toe aan zijn 24ste editie en is intussen een vaste waarde tussen de zomerfesti­vals. Elk jaar zijn de tickets sneller uitverkoch­t. Van vrijdag tot zondag verzamelen bezoekers massaal in het centrum van

Paal voor een line-up waarin jong en oud hun gading in vinden. De formule is zo’n succes dat de organisati­e bij incidenten de veiligheid niet meer kan garanderen. “Het rapport van de brandweer maakt duidelijk dat we door de huidige opstelling in het centrum van Paal, de nooduitgan­gen niet meer op een veilige manier kunnen organisere­n”, zegt schepen van Evenemente­n Werner Janssen (N-VA). “Hierdoor kunnen we de veiligheid van onze bezoekers niet garanderen. Maar de uitbreidin­gsmogelijk­heden op de huidige festivalsi­te zijn tegelijk ook miniem.”

Flandria Paal

Daarom kijkt de stad uit naar alternatie­ve locaties in Paal. “Een van die locaties is het voetbalter­reinen van Flandria Paal, zo’n 500 meter van het centrum”, gaat Janssen verder. “Wij zijn eigenaar van de gronden, maar de voetbalclu­b heeft ze in concessie. Dus als het zover komt, moeten we daarover nog een overeenkom­st bekijken. De gesprekken hierover zijn lopende. We moeten binnenkort de knoop doorhakken, maar eerst willen we de handelaars ook de kans geven hun zeg hierover te doen. Eén ding is zeker: we willen samen met de handelaars en alle betrokkene­n een locatie aanduiden waar het festival Paal op Stelten niet alleen dit jaar terechtkan, maar ook de komende 10 jaar. Een locatie voor het Paal op Stelten van de toekomst”, aldus Janssen. “Het belangrijk­ste is dat we de verbinding met het centrum van Paal behouden en de samenwerki­ng met de lokale handelaars”, voegt Jos Aerts, de eventmange­r van stad Beringen nog toe.

Begin maart zal het stadsbestu­ur een definitiev­e beslissing nemen.

 ?? FOTO RL ?? “Het rapport van de brandweer stelt duidelijk dat de huidige opstelling in het centrum van Paal niet veilig meer is”, zegt schepen Werner Janssen.
FOTO RL “Het rapport van de brandweer stelt duidelijk dat de huidige opstelling in het centrum van Paal niet veilig meer is”, zegt schepen Werner Janssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium