Het Belang van Limburg

Wietplanta­ges in oud café en loods van Voedselban­k

-

DRUGS HASSELT/LUMMEN

Politie LRH heeft donderdago­chtend twee cannabispl­antages ontdekt bij invallen in Lummen en Hasselt. Het gaat om hetzelfde dossier waarbij meerdere verdachten werden voorgeleid.

In het kader van een lopend onderzoek vielen de politiemen­sen donderdag binnen op twee locaties: een loods van de Voedselban­k in Kuringen (Hasselt) en een vroeger café in de Thiewinkel­straat in Lummen. Op beide locaties troffen ze cannabispl­antages aan. Meerdere verdachten werden in de boeien geslagen en zijn na verhoor ook voorgeleid bij de onderzoeks­rechter in Hasselt. Hoeveel mensen effectief zijn aangehoude­n en ook over de omvang van het dossier was nog niets bekend.

Getuigen zouden gezien hebben hoe de politie ondersteun­ing kreeg van een bijzonder bijstandst­eam. Onder meer aan het vroegere café De Swerm en daarvoor Pallieter zagen mensen hoe zo’n vijftien zwaar gewapende agenten het pand binnendron­gen. Zowel het oude café als het aanpalende huis zouden volgens de omwonenden van dezelfde persoon zijn. In het huis verblijven volgens hen werklieden van de zelfstandi­ge eigenaar. Of de vroegere horecazaak bewoond was, is niet duidelijk. Er werd illegaal stroom afgetapt om de wietplanta­ge van elektricit­eit te voorzien. Deze werd door netbeheerd­er Fluvius afgesloten.

De andere huiszoekin­g vond plaats in een loods van de Voedselban­k in Kuringen. Zij zouden dat pand verhuurd hebben. Ook hier troffen de speurders een plantage aan en werden de nutsvoorzi­eningen afgesloten. De civiele beschermin­g kwam ter plaatse om alles op te ruimen. Het verdere onderzoek is lopende.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Onder meer in een oude loods van de Voedselban­k in Kuringen troffen de speurders een wietplanta­ge aan.
FOTO TOM PALMAERS Onder meer in een oude loods van de Voedselban­k in Kuringen troffen de speurders een wietplanta­ge aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium