Het Belang van Limburg

Onderzoek naar zware brand in Veldwezelt

-

BRAND

Het vuur ontstond vrijdag rond 13 uur op de 2de Carabinier­slaan in Veldwezelt in een huis waar twee appartemen­ten zijn ondergebra­cht. Buren verwittigd­en de hulpdienst­en en de brandweerk­orpsen van Maastricht, Lanaken, Bilzen en Maasmechel­en waren niet veel later ter plaatse. Volgens de bewoner van het bovenste appartemen­t ontstonden de vlammen op de begane grond van het huis na een ontploffin­g. “Ik hoorde eerst een zware slag en vloog vervolgens door de vrijgekome­n druk omhoog op de bank waar ik zat. De spullen op de kast en tafel vielen om en zelfs de schilderij­en belandden op de vloer. Ik schrok me een ongeluk en ben meteen met mijn hondje naar buiten gerend. Ik had schrik voor nog meer ontploffin­gen”, vertelt de man.

Onbewoonba­ar

Volgens brandweerk­apitein Jos Peters was op het ogenblik dat het vuur ontstond de zoon van de eigenaar aanwezig. Hij raakte gewond en werd door gealarmeer­de vrienden naar een ziekenhuis afgevoerd. “We weten niet wat de brand heeft veroorzaak­t”, zegt

Peters. “Maar de woonkamer en slaapkamer zijn volledig uitgebrand. Er is heel wat rook- en waterschad­e, ook op het andere appartemen­t. Daarom is het gebouw op dit ogenblik onbewoonba­ar”, aldus de kapitein. De brandweerm­annen vrijwaarde­n wel de naastgeleg­en huizen.

De vader van het slachtoffe­r vangt zijn zoon op, terwijl het OCMW van Lanaken voor een tijdelijk onderdak van de bovenbuurm­an zorgt.

Brandstich­ting?

De politie Lanaken-Maasmechel­en voert ondertusse­n een onderzoek naar de oorzaak. Vrijdag was daar nog geen uitsluitse­l over. Kwaad opzet wordt niet uitgeslote­n. Er is een branddesku­ndige aangesteld en ze riepen de hulp van de branddetec­tiehond in.

 ?? FOTO EVA ?? Het huis met twee appartemen­ten is voorlopig onbewoonba­ar.
FOTO EVA Het huis met twee appartemen­ten is voorlopig onbewoonba­ar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium