Het Belang van Limburg

Nieuw hoofdgebou­w met plein voor Sint Oda

- Geert Van Baelen en Paul Theeuwen

Dienstence­ntrum Sint Oda plant een nieuw hoofdgebou­w voor haar administra­tieve en logistieke diensten. De plannen voor het gebouw worden momenteel afgewerkt. Ten vroegste eind 2022 zal het in gebruik worden genomen.

“Het huidige administra­tieve hoofdgebou­w is meer dan veertig jaar oud en is aan vervanging toe”, stelt Frank Winters, verantwoor­delijke logistiek van Sint Oda. “Omdat hetzelfde geldt voor onze logistieke ruimten zoals de wasserij, de keuken, het magazijn en de technische dienst, hebben we ervoor gekozen om alles te huisvesten in één nieuw ruim en modern hoofdgebou­w. Op het gelijkvloe­rs zal de nieuwe bezoekersi­ngang met receptie worden voorzien, samen met een grote feestzaal. Belangrijk ook is dat de administra­tie van onze koepelorli­gging ganisatie vzw Stijn zijn intrek zal nemen in dit nieuwe gebouw en er een volledige verdieping zal innemen. Tegelijk willen we ook kantoorrui­mte aanbieden aan onze externe partners die ons al ondersteun­en bij verschille­nde aspecten van de zorg.”

Marktplein

Het gebouw krijgt een centrale en zal worden ingeplant in het verlengde van de huidige technische toegang aan de kant van de Breugelweg. Ook zal het via een centraal marktplein visueel verbonden worden met het bestaande activiteit­encentrum Sens-city. “De huidige magazijnru­imte en de werkhoek worden daarom afgebroken. De huidige hoofdtoega­ng zal dan in de toekomst worden omgevormd naar de nieuwe ingang voor de logistieke diensten.”

Het complex, waarvan de kostprijs voorlopig wordt geraamd op 8 miljoen euro, wordt nog volop uitgeteken­d. “Begin volgend jaar hopen we met de bouwwerken te kunnen starten, zodat we er ten vroegste eind 2022 kunnen intrekken.”

Ondertusse­n werd een ander omvangrijk bouwprojec­t afgesloten. De zes nieuwe woonpavilj­oenen met 108 studio’s die sinds 2015 werden opgetrokke­n ter vervanging van de verouderde wooneenhed­en, zijn ondertusse­n volledig afgewerkt. “Sinds eind vorig jaar zijn ze ook allemaal bewoond. Momenteel gebeurt nog wel de afwerking van de buitenaanl­eg.”

 ?? FOTO B2AI ?? Deze simulatie geeft een beeld van hoe het nieuwe hoofdgebou­w er gaat uitzien in 2022.
FOTO B2AI Deze simulatie geeft een beeld van hoe het nieuwe hoofdgebou­w er gaat uitzien in 2022.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium