Het Belang van Limburg

‘#LikeMe’-actrice Liandra Sadzo maakt debuut in ‘De Buurtpolit­ie’

- VILVOORDE Tom Vets

Ze brak door als Kyra in de jeugdreeks D5R op Ketnet. Ze is ook Merel in de populaire Ketnetseri­e #LikeMe en vanaf maandag wordt ze inspecteur Louise in De Buurtpolit­ie, waar ze een duo vormt met Andy Peelman. Liandra Sadzo heeft al enkele mooie rollen op haar palmares staan, zelfs een nationale titel in de hiphop en een halve finale-plaats in Belgium’s

got talent. En ze studeert interieur en design aan de Thomas More Hogeschool Mechelen. “Mijn ultieme droom? Ik denk dat elke acteur een vaste rol wil in pakweg

Familie of Thuis”, klinkt het. “Maar bij carte blanche wil ik acteren in een superhelde­nfilm van Marvel.”

Voorlopig geen superhelde­n, maar je acteert wel naast Andy

Peelman. Hoe is dat?

“Toch ook een soort held. (lacht) Het is anders. Ik acteerde altijd met leeftijdsg­enoten en nu met volwassene­n. Ik draai ook alleen met Andy aan mijn zijde. Naar de invulling van mijn personage is lang gezocht. Men wilde geen kopie van mijn voorganger­s. Louise is uiteindeli­jk iemand geworden die mysterieus is. Ze is gefocust op haar werk en spreekt niet over haar privéleven.”

Hoe is het om rond te lopen in een politie-uniform?

“Het geeft het gevoel van een echte flik te zijn. Je voelt je veilig en machtig. Onlangs reden Andy en ik rond, en een auto reed de spiegel van een ander voertuig eraf. Toen twijfelden we even. Zouden we uitstappen en iets zeggen? Die bestuurder zou nogal geschrokke­n zijn.” (lacht)

Je brak al als 14-jarige door dankzij het razendpopu­laire ‘D5R’. Hoe was dat?

“Heel raar. Ik was wel al wat gewoon in het showbizzwe­reldje omdat ik danste bij artiesten. Maar dat was steeds in de achtergron­d. Het was voor mij nieuw dat mensen me ineens herkenden. Op school lokte zo’n rol ook giftige reacties uit. Dat waren toch enkele moeilijke jaren op persoonlij­k vlak. Maar het had veel erger gekund. Ik heb ook genoten van de fijne momenten.”

Was ‘Junior Eurosong’ je eerste wapenfeit in de showbizz?

“Ik denk het. Op mijn achtste ging ik dansen, niet veel later mocht ik als danseres mee met Laura Omloop naar het Junior Songfestiv­al in Oekraïne. Het was een van de coolste dingen ooit. Als kind lijkt alles zo veel groter. We werden ook enorm gesoigneer­d. Ik herinner me een avond waarop alle matrassen bij elkaar werden gelegd. We mochten films kijken en er werd pizza gehaald. Geweldig voor een kind.” (lacht)

Je hebt Chileense roots. Hoe belangrijk is die afkomst voor je?

“Ik ben Antwerpse, geboren in Wilrijk, maar ik heb pas herinnerin­gen sinds de periode dat ik in Chili woonde. Dat was van mijn derde tot mijn vijfde. Daardoor spreek ik ook Spaans.”

Waarom kwamen jullie destijds terug?

“Door de sociale en politieke onzekerhei­d. Blijkbaar namen mijn ouders toen de juiste beslissing, want nu is de boel er ontploft. Ook de medische bijstand is in Chili niet zoals in België. Ik liep daar als klein kind een ernstig bloedvirus op. Die behandelin­g kostte veel geld. Waren die problemen er niet geweest, dan waren we er misschien voorgoed gebleven. En was ik misschien een actrice in een telenovell­e op de Chileense televisie.”

Zou je er willen wonen?

“Moeilijke vraag. Doordat de economie hier beter draait, zijn we veel meer in staat om er geregeld op vakantie te gaan. Omgekeerd zou dat minder het geval zijn. Mijn droombeeld is een buitenverb­lijf in Chili te hebben met een eigen wijngaard op een zonnige, rustige heuvel waar ik tot rust kan komen.”

Weet je familie daar wat je doet?

“Ze weten dat ik op televisie kom. Ze zeggen ook vaak dat het al van kindsbeen in mij zat om een ster te worden. Ze zijn mijn grootste supporters. Tja, Zuid-Amerikanen zijn in veel dingen fanatiek.”

(lacht)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium