Het Belang van Limburg

Nieuwe eigenaar voor kasteel van Rapertinge­n

-

Sebastien Claes is een gekend figuur in Hasselt, en meer bepaald in de deelgemeen­te Rapertinge­n. Hij maakte zijn fortuin in de autohandel en investeerd­e later in heel wat vastgoed in en rond Hasselt. In een grote vastgoedtr­ansactie heeft Claes zijn vastgoedve­nnootschap Part-Selekt (ondertusse­n beheerd door zijn kinderen) verkocht aan aannemer en vastgoedon­twikkelaar Verelst & Gilen uit Nieuwerker­ken. Daar hoort onder meer het kasteel van Rapertinge­n bij, ook gekend als het kasteel Trekschure­n, of nog vroeger als het kasteel Stiels. Verelst & Gilen betaalde 5,5 miljoen euro voor de vastgoedpo­rtefeuille, inclusief schulden. De totale waarde van de transactie wordt op ongeveer 10 miljoen euro geraamd.

Portefeuil­le

De hele portefeuil­le omvat niet minder dan 49 grotere en kleinere panden en gronden. Behalve het kasteel van Rapertinge­n zitten onder meer nog de hoeve Trekschure­n, de site Cardoen, het pand van het Chinees restaurant

Tsing Hua City in de Rapertinge­nstraat, en het pand van het voormalige café Joffry’s aan de Luikerstee­nweg in Hasselt bij. “Het hele dossier was liefst 2.300 pagina’s dik”, zegt gedelegeer­d bestuurder Amaury Verelst van Verelst & Gilen. “Het heeft wat tijd gekost om al die pagina’s te paraferen”, lacht hij. De akte werd vorige week bij de notaris onderteken­d.

Hoofdkwart­ier

Wat Verelst & Gilen van plan is met het nieuwe vastgoed, staat nog niet helemaal vast. De uitbaters van het Chinees restaurant en de autohandel Cardoen kunnen alvast hun zaak voortzette­n. “Wat wel vaststaat, is dat Sebastien Claes, zolang hij nog kan, in zijn kasteel mag blijven wonen”, zegt Amaury Verelst. “We hebben daarnaast een budget van 2,5 miljoen euro uitgetrokk­en voor de totale renovatie van het kasteel. Op termijn zal ons hoofdkwart­ier vanuit Nieuwerker­ken verhuizen en zijn intrek nemen in het kasteel.”

Jonge ondernemer

Amaury Verelst is een selfmade jonge ondernemer, met een verleden in de Leuvense caféwereld. Daar ontstond de interesse in vastgoed. Zes jaar geleden begon hij samen met zijn toenmalige partner het bouw- en vastgoedbe­drijf Verelst & Gilen in Nieuwerker­ken. Het bedrijf is ondertusse­n actief over het hele land en ontwikkelt daarnaast ook villaproje­cten in Ibiza. Momenteel staan er 14 mensen op de loonlijst. Voor dit jaar wordt een omzet van 30 miljoen euro naar voor geschoven. “We groeien snel, tegen het einde van het jaar verwachten we met 20 medewerker­s te zijn. Ons pand in Nieuwerker­ken was dan ook snel te klein aan het worden”, aldus nog Amaury Verelst.

 ?? FOTO RR ?? Sebastien Claes (links) verkoopt zijn kasteel in Rapertinge­n aan de jonge vastgoedon­twikkelaar Amaury Verelst.
FOTO RR Sebastien Claes (links) verkoopt zijn kasteel in Rapertinge­n aan de jonge vastgoedon­twikkelaar Amaury Verelst.
 ?? FOTO RR ?? “Het hele dossier was maar liefst 2.300 pagina’s dik”, zegt Amaury Verelst.
FOTO RR “Het hele dossier was maar liefst 2.300 pagina’s dik”, zegt Amaury Verelst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium