Het Belang van Limburg

Man slaat autistisch stiefzoont­je (2) kaakbreuk na huilbui

-

RECHTBANK TONGEREN Een 30-jarige man uit Tongeren riskeert een celstraf van twee jaar met uitstel omdat hij het tweejarig autistisch zoontje van zijn ex in elkaar sloeg. Zijn stoppen sloegen door na een hevige huilbui van het kindje.

Op 3 mei 2018 maakte de moeder van het slachtoffe­rtje een einde aan de relatie met de dertiger nadat bleek dat het niet klikte tussen hem en haar zoontje. De man bleef nog een nacht op de zetel logeren, maar kon het nachtelijk­e gehuil van de peuter niet meer verdragen. ’s Ochtends sloegen zijn stoppen door, nadat het jongetje ook toen niet ophield met huilen. De Tongenaar liep naar het kind, trok hem met zijn armpje uit de kinderstoe­l en smeet hem tegen de muur. “De moeder probeerde haar kind nog te beschermen, waardoor ze zelf ook slagen moest incasseren”, aldus de aanklager.

Het kind bloedde uit de mond en werd naar het UZ Leuven gebracht waar hij met spoed geopereerd werd voor een kaakbreuk. De moeder vertelde over het geweld, waardoor de artsen de politie verwittigd­en.

Bloedspatt­en

“Er zaten bloedspatt­en op de kinderstoe­l, in de zetel en in het bedje van het jongetje. Er bleek ook al bloed weggepoets­t en er zat een gat in de deur”, stelt de procureur, die een celstraf van twee jaar met uitstel onder voorwaarde­n vraagt. Na de feiten ging de dertiger op café. Hij dronk een hele fles gin leeg en reed via de E313 naar huis. Daar parkeerde hij zijn wagen op een snelwegpar­king en probeerde zelfmoord te plegen door zijn keel over te snijden met een kapot blikje. “Hij was helemaal overstuur door wat hij gedaan had. Hij bleef maar schreeuwen dat hij erge feiten had gepleegd”, aldus zijn raadsman.

De wegpolitie kwam ter plaatse en overmeeste­rde de man. Ook dat verliep niet zonder slag of stoot. Tijdens de arrestatie deelde hij ook aan de inspecteur­s enkele stampen uit, waardoor een van de agenten verwond raakte aan zijn ribben en zes dagen arbeidsong­eschikt was. Hij vraagt een schadeverg­oeding van 500 euro. Voor de moeder wordt een definitiev­e schadeverg­oeding van 1.000 euro gevraagd. Voor het kind wordt de aanstellin­g van een deskundige voorgestel­d.

“Hij is nu vier jaar, maar neemt wel slaapmedic­atie. Hij kampt met enorm veel nachtmerri­es en zijn taalontwik­keling is na de feiten volledig weggevalle­n”, zo klonk het bij de advocaat. Vonnis volgt op 23 maart.

→ Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1­813.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium