Het Belang van Limburg

Werken recyclagep­ark tijdelijk stopgezet

-

De werken aan het (mini)recyclagep­ark in Kortessem zijn tijdelijk stopgezet. De aannemer was de werken al aan het uitvoeren, maar die waren nog niet volledig vergund.

Hugo Philtjens (Open Vld) stelde de overtredin­g vast toen hij een bezoek bracht aan het nog in werking zijnde oude containerp­ark: “Ik heb onmiddelli­jk een mail gestuurd naar de algemeen directeur van de gemeente met de vraag om de werken te stoppen, gezien de omgevingsv­ergunning nog niet is goedgekeur­d. Ook heb ik contact opgenomen met Limburg.net, omdat er nog geen verhuurove­reenkomst door het gemeentebe­stuur is goedgekeur­d omtrent de overname van het recyclagep­ark.”

Onderzoek

Schepen van Omgeving en Openbare Werken Camille Cuyx (CD&V): “De werken werden vorige vrijdag aangevat, samen met het indienen van de vergunning. Wij zijn vandaag in kennis gesteld dat de aanvraag van de vergunning binnen was en laten deze onderzoeke­n. De geplande werken zelf zijn een beslissing van de gemeentera­ad van januari. Als er nu een gunstig advies komt, zullen we de vergunning verlenen via het schepencol­lege. Dat komt normaal volgende vrijdag samen, maar kan bij hoogdringe­ndheid eerder samengeroe­pen worden. Eens de vergunning er is, kan de aannemer verdergaan. Maar voorlopig hebben we in onderling overleg de werken stilgelegd.”

Klinkers

Limburg.net zit verveeld met de gang van zaken. Directeur Kris Somers: “We hebben met bepaalde aannemers een raamoveree­nkomst dat zij mogen starten met de werken tot op zeker punt. Zo mag men bijvoorbee­ld al de klinkers verwijdere­n en afgravings­werken uitvoeren. Maar als het nodig is dat er in een fundering wordt voorzien, zoals in Kortessem, moet men wachten op de vergunning, iets waar onze te ijverige aannemer zich niet aan heeft aangehoude­n. Dat we met de werken gestart zijn, was in onderling overleg met de gemeente. ”

 ?? FOTO RAPO ?? De aannemer was al begonnen met onder meer het opbreken van klinkers.
FOTO RAPO De aannemer was al begonnen met onder meer het opbreken van klinkers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium