Het Belang van Limburg

Man slaat zwangere vriendin: “Dreigde baby uit haar lijf te trekken”

-

RECHTBANK GENK

Een 45-jarige man uit Genk kreeg gisteren een celstraf van een jaar met uitstel en een boete van 800 euro omdat hij zijn zwangere vrouw tijdens een vakantie in Portugal had geslagen. Eerder pakte hij ook zijn 10-jarig stiefzoont­je hardhandig aan.

Tijdens de vakantie liep het op 4 december 2018 uit de hand. Op dat moment was de vrouw vier maanden zwanger. Tijdens een videochat tussen de zwangere vrouw en haar schoonmoed­er werd duidelijk dat ze harde slagen had moeten incasseren.

“Ze had twee blauwe ogen en een gezwollen onderlip”, aldus de procureur. “Nadien werd ze verhoord en zei ze dat de beklaagde haar tegen de muur had geknald, haar met de platte hand had geslagen en dreigde om de baby uit haar lijf te trekken.”

Ook in België kreeg de vrouw wel vaker te maken met agressie van haar partner. “Zo werd ze al eens in bad gegooid en met ammoniak overgoten waardoor ze niet meer kon ademen. Hij geeft ook toe dat hij haar keel dicht heeft geknepen, maar dat zou volgens hem kaderen in de seks die ze hebben”, sprak de procureur tijdens de behandelin­g van de zaak. “De situatie is totaal onhoudbaar geworden voor het slachtoffe­r.”

Stiefzoont­je

Eerder werd ook al een klacht ingediend tegen de Genkenaar voor slagen aan zijn tienjarig stiefzoont­je. “Ook hij werd tegen de deur geslagen omdat de Genkenaar vond dat hij met zijn neus overal tussen zat.” De rechter veroordeel­de de man gisteren tot een gevangenis­straf van een jaar en een boete van 800 euro. De straf werd opgelegd met uitstel onder voorwaarde­n. Zo moet de veertiger zich laten begeleiden voor zijn middelen- en agressiepr­oblematiek.

GEEN VERGUNNING

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium