Het Belang van Limburg

STVV kan Genk aan ticket helpen

-

De rol van scherprech­ter in de strijd om play-off 1 is weggelegd voor... STVV. Door in de twee resterende thuisduels punten af te snoepen van KV Mechelen en Anderlecht kunnen ze KRC Genk een serieus handje helpen.

Na de 4-0-pandoering tegen AA Gent staat voor de Kanaries in de reguliere competitie nog maar weinig op het spel. Degradatie­gevaar was er nooit en play-off 1 kan nu ook mathematis­ch niet meer. Toch zullen ze bij KRC Genk met argusogen naar de resultaten van STVV kijken. Op Stayen staan immers nog thuiswedst­rijden tegen KV Mechelen en Anderlecht op het menu, de enige twee overgeblev­en concurrent­en van Genk in de strijd om play-off 1. De spelers van STVV liggen naar eigen zeggen niet wakker van die rol van scherprech­ter. “Daar zijn we echt niet mee bezig”, vertelt doelman Kenny Steppe. “We willen vooral voor onszelf het einde van de reguliere competitie zo goed mogelijk afronden. Met thuisduels tegen KV Mechelen en Anderlecht en een verplaatsi­ng naar Standard hebben we nog drie mooie wedstrijde­n op het programma staan. Daar willen we het beste van maken.”

Hetzelfde gevoel overheerst bij Jordan Botaka. “Het wordt nog pittig”, aldus de Truiense aanvoerder. “Voor onze tegenstand­ers zijn het nog belangrijk­e wedstrijde­n, maar voor ons... Toch zullen wij maximaal ons best doen om een goed resultaat neer te zetten. Je wil elke wedstrijd winnen. Voor duels tegen Anderlecht, Standard en KV Mechelen moet je altijd gemotiveer­d zijn. Uiteindeli­jk speel je niet alleen voor je eigen imago, maar voor dat van de hele club. Wie dat niet doet, gaat eruit. Zo simpel is het.” Thibault De Smet sluit zich bij de mening van zijn doelman en zijn aanvoerder aan. De verdediger is gebrand op een herkansing na de pandoering in de Ghelamco Arena. “Als wedstrijde­n tegen KV Mechelen, Standard en Anderlecht je niet motiveren, kan je beter je schoenen aan de haak hangen. Wij zullen de komende drie wedstrijde­n zeker niet aanpakken om ze zo snel mogelijk af te werken. We zijn niet van plan KV Mechelen en Anderlecht dat laatste ticket zomaar cadeau geven. Of ik een voorkeur heb? Ik ben niet bezig met andere ploegen. Ik lig er niet echt van wakker.”

Zware nederlaag beloften -

De Truiense beloften konden maandag geen vuist maken tegen Eupen. Ze gingen met 0-4 onderuit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium