Het Belang van Limburg

Niet Eden, wel Thorgan

-

De eenvoudigs­te optie is ook de minst aannemelij­ke: Eden Hazard simpelweg positionee­l wisselen in de driehoek die hij voorin vormt met Romelu Lukaku en Dries Mertens. Waarom? Om- dat voorlopig niemand zich heeft opgeworpen als volwaardig alter- natief op die positie.

Yari Verschaere­n deed het tijdens de EK-kwalificat­ie goed tegen San Marino en Cy- prus, maar staat pas aan het begin van zijn carrière. Hans Vanaken en Dennis Praet werden door de bondscoach vooral een rijtje lager op het middenveld uitgeprobe­erd. En Leandro Trossard, Benito Raman en Adnan Januzaj moeten vooral vechten voor een plaats in de EK-selectie, eerder dan kans te maken als vervanger van Hazard in de basis. Wel een valabele vervanger voor Eden Hazard is broer Thorgan. Die wordt door Martinez gebruikt als linkerflan­kspeler in zijn vertrouwde 3-4-2-1-formatie, maar speelt bij Borussia Dortmund als winger aan de zijde van toptalent Erling Haaland. Hem

“Thorgan lijkt mij het beste alternatie­f, al zal hij zijn broer nooit kunnen evenaren. Het grootste probleem met deze oplossing is de linkerflan­k. Ik geloof niet dat Carrasco voor het EK een vaste basisspele­r wordt bij Atlético en Nacer Chadli is te blessurege­voelig. Die linkerflan­k blijft trouwens een probleem voor de bondscoach. De enige reden dat hij met vleugelbac­ks speelt, is omdat er in de selectie geen enkele zuivere linksachte­r rondloopt. Op rechts hebben we die met Thomas Meunier wel, maar op links is er een probleem. Maar goed: Thorgan in de plaats van Eden is mijn eerste keuze.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium