Het Belang van Limburg

Bayern 2.0 wil zich tonen aan Europa

-

In de achtste finales van de Champions League neemt Bayern München het op tegen Chelsea. Voor Bayern komt de match ideaal. Na een zomer waarin het afscheid nam van clubiconen Arjen Robben en Franck Ribéry, lijkt Bayern München 2.0 geboren.

Vorig seizoen werd Bayern in deze fase van de Champions League kansloos uitgeschak­eld door Liverpool. Dat was het moment waarop ze in Beieren beseften dat ze de kern moesten verjongen om weer Europese successen te boeken. De club nam afscheid van het trio Robben-Ribéry-Hummels en trok de geldbuidel open. Het betaalde liefst 80 miljoen euro voor Lucas Hernandez (23), een verdediger van Atlético Madrid. Voor rechtsacht­er Benjamin Pavard (23) werd 35 miljoen overgemaak­t aan Stuttgart. Op het middenveld kwam de jonge Fransman Michaël Cuisance (20) over van Borussia Mönchengla­dbach en ook rechtervle­ugelverded­iger Alvaro Odriozola werd geleend van Real Madrid.

Ondanks de grote uitgaven, verliep de verjonging eerst niet van een leien dakje. Er werd geopperd dat de kern te weinig kwaliteit had en trainer Niko Kovac was kop van Jut. Toen Bayern op 2 november met zware 5-1-cijfers verloor van Frankfurt, werd Kovac de laan uitgestuur­d.

Flick flikt het

Hansi Flick, assistent onder Kovac, nam over. Hij creëerde een nieuw enthousias­me rond de ploeg en de resultaten gingen in stijgende lijn. Bayern verloor in de competitie maar twee keer en plaatste zich tussendoor simpel voor de knock-outfase van de Champions League. En dat met attractief voetbal, getuige de 65 goals in 23 wedstrijde­n. Verdedigen­d lijkt de puzzel gelegd. Neuer is nog steeds incontourn­able en met David Alaba en Jérôme Boateng staat er een stevig duo voor hem. Op de flank beschikt Bayern met Pavard en Alphonso Davies over flankverde­digers van wereldklas­se. In de aanval staat nog steeds gouwe ouwe Robert Lewandowsk­i. De Pool maakte dit seizoen al 38 goals in 32 wedstrijde­n en is nog niet versleten. Ook flankaanva­ller Serge Gnabry lijkt eindelijk de hoge verwachtin­gen in te lossen en Kingsley Coman liet dit seizoen al knappe dingen zien. Als back-up is er ook nog Ivan Perisic. De ex-speler van Roeselare en Club Brugge pikt geregeld zijn minuten mee. Tegen Chelsea krijgt Bayern 2.0 de kans om zich te tonen aan Europa. Dat het in de Bundesliga aan de leiding staat, verrast niemand. Maar als de Beierse club nu ook tegen Chelsea een statement kan maken, kunnen we stilaan stellen dat Bayern 2.0 opnieuw voor de Europese prijzen kan meespelen.

LOKEREN Onduidelij­kheid blijft -

Heeft Lokeren (1B) tegen Roeselare zijn laatste match gespeeld? Voorzitter Louis de Vries blijft wanhopig op zoek naar financiële middelen om een faillissem­ent te vermijden. Als Lokeren deze week geen oplossing vindt om uit de financiële malaise te komen, lijkt de kans eerder klein dat de wedstrijd tegen Beerschot vrijdag kan doorgaan.

CLUB BRUGGE Protestbri­ef fans ManU -

De supporters­federatie van Manchester United heeft een open brief gestuurd naar de Brugse burgemeest­er Dirk De fauw, naar aanleiding van het duel tegen Club Brugge in de Europa League. Ze veroordele­n hun “betreurens­waardige behandelin­g” bij hun bezoek aan Brugge vorige week. Ze willen van De fauw weten waarom het nodig was dat lokale politiemen­sen hen vijandig ontvingen. Waarom een waterkanon en prikkeldra­ad werden ingezet.

KV MECHELEN

Training op Truiens kunstgras -

KV Mechelen doet drie speeldagen voor het einde nog steeds mee voor play-off 1 en laat niets aan het toeval over. In aanloop naar de wedstrijd bij STVV zal het de dag voordien op Stayen trainen. Op die manier kunnen de spelers wennen aan het Truiense kunstgras. De groep blijft nadien ook in Hotel Stayen overnachte­n. Dinsdag trainen de Kakkers slechts één keer.

EUPEN

Amat riskeert een speeldag -

Het KBVB-parket vorderde een speeldag schorsing en 1.000 euro boete tegen verdediger Jordi Amat, die tegen Anderlecht rood kreeg toen hij aan de noodrem trok om te verhindere­n dat Joveljic alleen op doelman De Wolf kon afstormen. De Oostkanton­ners gaan niet akkoord.

ANDERLECHT

Vande Borre mikt op play-offs -

Door de ontbolster­ing van Murillo heeft Anderlecht minder nood aan een snelle terugkeer van Anthony Vanden Borre (32). De gewezen Rode Duivel hoopt nochtans om op 15 maart – als Anderlecht naar STVV trekt voor de laatste speeldag – deel uit te maken van de (ruime) selectie. Zo niet wil hij er staan bij de start van de play-offs op 4 april.

AA GENT

Buffalo’s lonken naar Bataille -

AA Gent heeft zijn oog laten vallen op Jelle Bataille (20), rechterfla­nkspeler van Oostende. Bataille is met zijn contract tot 2021 ook nog betaalbaar.

WAASLAND BEVEREN Dierckx traint alleen -

Rechtsacht­er Andreas Wiegel ontbrak op training wegens ziekte. Tuur Dierckx trainde individuee­l na een tik op de kuit.

BUITENLAND­S VOETBAL West Ham laat Liverpool wankelen -

Geen tweede puntenverl­ies in de Premier League voor Liverpool. West Ham leek net als Man U een gelijkspel uit de brand te slepen tegen de leider, maar moest uiteindeli­jk toch buigen met 3-2. Een flater van doelman Fabianski en de late winning goal van Mané zorgden voor de 18e competitie­zege op rij voor de jongens van Klopp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium