Het Belang van Limburg

Iet Eden, wel nieuw systeem

-

meest verendste oping: de de Duivels der Hazard en nieuw sysm laten voeten. Nu ja, uw’ is nogal tief in ons rbeeld. Achterou de driemansen­sie behouden nen blijven, ende driehoek voorzou licht veran- en. In plaats van

twee spelers in n van Romelu Lukaku te en, zou je de vertrouwde hoek kunnen omdraaien: e spitsen met één speler in n. Die laatste rol zou pervervuld kunnen worden r De Bruyne, de positie van weede spits zou dan weer inuld kunnen worden door es Mertens. Het voordeel dit systeem is dat zowel Luu als Mertens weet wat het m op deze manier te voeten. Napoli voetbalt dan wel vaakst in een 4-3-3, Mertens dt er wel telkens uitgespeel­d spits. En in de 3-5-2 van Inis Lukaku intussen vertrouwd om met iemand aan zijn zijde te spelen. Dat zijn spitsbroed­er Lautaro Martinez daarnaast trekjes van Mertens vertoont - niet toevallig wilden de Nerazzurri de Rode Duivel afgelopen winter graag inlijven - kan de Rode Duivels komende zomer alleen maar ten goede komen.

De mening Eric Van Meir

“Dat kan een oplossing zijn, al zal dat pas blijken vanaf volgende maand, wanneer de nationale ploeg op oefenkamp naar Qatar trekt. Je successyst­eem aanpassen zou ik enkel doen als dat echt noodzakeli­jk is. En ik zou het ook zeker bespreken met bepalende spelers als Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku: jongens op wie zo’n switch invloed zou hebben. Maar ik denk dat Martinez dat sowieso wel zou doen. Een ander systeem kan dus een oplossing zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium