Het Belang van Limburg

Lage Landen zijn topfavorie­t in de Omloop

-

Philippe Gilbert (Lotto Soudal)

De Omloop is niet langer een doel op zich, maar met Gilbert weet je nooit. Ook al werd hij wat achteruitg­eslagen door een luchtwegin­fectie tussen de Ronde van Valencia en de Ronde van de Algarve in. Bij de 37-jarige Gilbert is het in de eerste plaats te doen om een zege in Milaan-Sanremo, maar anderzijds is hij door het wegvallen van de zieke John Degenkolb mee kopman met Tim Wellens. Hij won in 2006 en 2008 de Omloop.

Greg Van Avermaet (CCC)

De olympisch kampioen is ongetwijfe­ld dé Omloop-renner van zijn generatie. Vorig jaar al deed hij een gooi naar een derde zege, maar daar stak Stybar een stokje voor. Een overwinnin­g zou ook net op tijd komen. Want hoe je het draait of keert, het is code rood voor de ploeg van Van Avermaet, die de enige WorldTour-ploeg is die dit seizoen nog niet kon winnen. Het is tijd voor actie. Met Trentin en Van Hooydonck is Van Avermaet beter omringd dan andere jaren.

Sep Vanmarcke (Education First)

De 31-jarige Anzegemnaa­r trok vrij anoniem door de Ronde van de Provence en de Ronde van de Haut-Var. Dit keer hield hij het voor bekeken op de Mont Faron, maar daartegeno­ver staat dat de kopman van EF zaterdag op de Col d’Eze net niet de top 30 haalde. Dat betekent dat hij in orde is voor de koers waar acht jaar geleden alles voor hem begon toen hij Boonen van de zege hield en waarin hij al vijf keer de top vijf haalde. Vanmarcke zit in een team dat dit jaar iedereen naar huis reed in de Ronde van Colombia.

KANS OP EEN EERSTE ZEGE

Yves Lampaert (Deceuninck – Quick-Step)

De West-Vlaming was zondag nog aan het klagen dat zijn luchtwegin­fectie van vóór de Ronde van de Algarve nog niet uit het lijf was. Het belette hem niet om in de afsluitend­e chrono achtste te worden, waarmee de boerenzoon zo de richttijd voor Evenepoel zette. Lampaert is erop gebrand om het seizoen met buskruit te starten.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo)

Jasper Stuyven trok de lijn van vorig jaar door. Ook toen viel hij in die voor hem behekste Ronde van de Algarve. Al vallen de blutsen en builen mee. De afgelopen jaren stond Stuyven er in het openingswe­ekend. Hij heeft met wereldkamp­ioen Pedersen en o.a. Kirsch een sterke ploeg in de breedte.

Tim Wellens (Lotto Soudal)

De Truienaar is in principe dé kopman van Lotto Soudal. Al begon ook hij de laatste dag van de Ronde van de Algarve te klagen over geïrriteer­de luchtwegen. Wellens toonde in Portugal op Alto de Fóia met een vijfde plaats dat de conditie er is.

Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale)

De Omloop en Oliver Naesen: het is geen goed huwelijk. Dichter dan een zevende plaats twee jaar geleden raakte de Oost-Vlaamse kopman nog niet. Vanuit Andalusië kregen we signalen dat hij perfect op schema zit en dat hij in een lastige Ruta del Sol bergop heel goed uit de voeten kon. De oudste van de Naesen-broers is eentje waarmee je best altijd rekening houdt.

Dylan Teuns (Bahrain-McLaren)

Van de Belgen die zaterdag starten, heeft Dylan Teuns veruit de mooiste serie uitslagen in de ‘voorbereid­ingswedstr­ijden’. Het toetje kwam zondag in Mijas, waar hij de tijdrit won voor Jakob Fuglsang die ook de eindzege pakte in een te stevige Ruta del Sol. De voorbije tien koersdagen reed hij slechts twee keer buiten de top zes. De Halenaar eindigde zowel in de Ronde van Valencia als in Andalusië vijfde in de eindstand. Met Colbrelli en Haussler is hij goed omringd. Een van de topfavorie­ten.

Tiesj Benoot (Sunweb)

De Gentenaar opent het seizoen in eigen stad. Vorig jaar reed

UAE TOUR

E3 BINCKBANK CLASSIC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium