Het Belang van Limburg

Cox terug van weggeweest

-

PAARDENSPO­RT EKSEL/VALENCIA Karel Cox heeft vorig weekend, na een lange afwezighei­d, de internatio­nale competitie met succes hervat. De gewezen Belgische kampioen legde in Valencia beslag op de tweede en vierde plaats tijdens de GP.

Cox’ laatste concours dateerde al van begin augustus 2019 in Londen. Sindsdien stond de Ekselaar aan de kant met een scheur aan de aanhechtin­g van de linkeraddu­ctoren.

“Een vervelend letsel”, aldus Cox. “Het genezingsp­roces is moeizaam verlopen. Met veel kiné. Bijna twee maanden geleden ben ik opnieuw in het zadel gekropen. Niet om te trainen, maar wel om alles weer gewoon te worden. De laatste maand hebben we de trainingen opnieuw opgebouwd. Natuurlijk heb ik schrik dat ik herval, want elke beweging rondom mijn heupgewric­ht kan nog steeds fatale gevolgen hebben.”

Zoontje Marius

Ook zijn Noorse vrouw Marit Haarr Skollerud, die op 2 december beviel van hun eerste zoontje, Marius, hervatte de competitie in Valencia. “We blijven drie weken in Valencia, daarna volgen drie weken Zangershei­de”, vertelt Cox. “Dat worden heel belangrijk­e weken voor ons beiden. Ik wil me opnieuw in de Belgische ploeg knokken, want ik wil weer landenweds­trijden rijden. Maar ook Marit wil gaan voor het Noorse team. Er is, in het Noorse jumpingtea­m nog een plaats vrij voor de Olympische Spelen. Daar gaan we voor. En voor een goede opvoeding voor onze zoon”, besluit Cox.

 ?? FOTO JEAN HENDRIX ?? Karel Cox vierde zijn rentree met een tweede en vierde plaats in Valencia.
FOTO JEAN HENDRIX Karel Cox vierde zijn rentree met een tweede en vierde plaats in Valencia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium