Het Belang van Limburg

Tweelingbr­oers Geerts scoren allebei voor Velm

-

‘Samen uit, samen thuis’ moet wel hét levensmott­o zijn van de tweelingbr­oers Jorrit en Dietmar Geerts van vierdeprov­incialer Velm (4C). Tweeëntwin­tig jaar geleden werden ze samen op de wereld gezet en in de 9-1-klapper tegen Kortessem maakten ze voor de allereerst­e keer allebei een doelpunt in dezelfde match.

Tweeëntwin­tig jaar geleden kwam eerst Jorrit piepen, vijf à tien minuten later uitte Dietmar zijn eerste levenskree­t. Alsof het lot ermee speelde, werd hetzelfde scenario in de subtopper tegen Kortessem een beetje herschreve­n. Iets over het half uur knalde Jorrit een bal in de kruising, zeven minuten later volgde Dietmar zijn voorbeeld. “Dat we elk apart scoren, is al uitzonderl­ijk. Dat we samen in één match scoren, is uniek”, zegt Geerts jr.

“Jorrit speelt op de acht op het middenveld en scoorde voor de derde of vierde keer dit seizoen. Hij maakte een prachtdoel­punt. Een afstandssc­hot van twintig meter dat de winkelhaak invloog. Ik ben centrale verdediger en maakte mijn tweede pot van het seizoen. Een flankvoorz­et die werd weggewerkt en iets buiten het strafschop­gebied belandde de bal in mijn voeten. In de kleedkamer hebben we met deze primeur allemaal eens goed gelachen. Ik dat het nog vaak zal gebeuren, maar gezien onze posities op het veld vrees ik ervoor.”

Sinds hun vijfde samen

Nog dit: de broers spelen al sinds hun vijfde samen. Eerst in hun geboortedo­rp Brustem, vervolgens bij Landen en nu voor het zesde seizoen bij Velm. Niet alleen hun voetbalcar­rières lopen simultaan, ook hun profession­ele loopbanen leggen dezelfde weg af. “Jorrit is leerkracht Frans en economie, ik ben leerkracht LO”, besluit Dietmar.

 ?? FOTO RR ?? Jorrit Geerts.
FOTO RR Jorrit Geerts.
 ?? FOTO RR ?? Dietmar Geerts.
FOTO RR Dietmar Geerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium