Het Belang van Limburg

Vader en zoon bevangen door rook, twee katten komen om

-

BRAND het vuur nog willen blussen, maar raakten bevangen door de rook. Ze zijn voor verzorging naar het ziekenhuis in Maaseik gebracht.”

Hoogtewerk­er

Door de hevige vlammen zakte een deel van het dak in elkaar. De brandweer zette een hoogtewerk­er in om te blussen. Woordvoerd­er Jurgen Pass van de brandweerz­one Oost-Limburg: “De brand breidde zich uit via het dak van het pand, dat lijkt op een achterbouw. We hadden het vuur wel snel onder controle.”

De huidige bewoners hebben het pand in 2016 binnen helemaal gerenoveer­d. “We hebben de buitenzijd­e bewust intact gehouden”, aldus de bewoonster.

De precieze omstandigh­eden van de brand moeten nog onderzocht worden. Het vuur is mogelijk ontstaan aan de schoorstee­n of op de eerste verdieping. De leefruimte­s aan de straatzijd­e van de woning liepen zware rook- en roetschade op. Daardoor is het huis voorlopig onbewoonba­ar. Dat het vuur hevig was, blijkt uit de schade aan de achterzijd­e van het pand. Houten buitendeur­en en ramen zijn gedeelteli­jk opgebrand. “Het was een enorme rookontwik­keling, met metershoge vlammen”, aldus een buurvrouw.

“We zullen de bewoners opvangen”, zegt een broer van de bewoonster. “De schade is groot en het huis zal weer opgebouwd moeten worden. De brandweer heeft gelukkig de twee honden uit het huis kunnen redden. Twee katten hebben de enorme vuurhaard helaas niet overleefd.” Ondanks de hoge vlammen en de hevige rookontwik­keling was er na een eerste controle geen schade aan het schip van de kerk. Tijdens het blussen werd de Tismansweg in Voorshoven afgesloten voor alle verkeer.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Door de hevige brand stortte het dak van het pand gedeelteli­jk in elkaar.
FOTO MARK DREESEN Door de hevige brand stortte het dak van het pand gedeelteli­jk in elkaar.
 ?? FOTO MMD ?? De brand ging met veel rookontwik­keling gepaard.
FOTO MMD De brand ging met veel rookontwik­keling gepaard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium