Het Belang van Limburg

Jaloerse man wurgt vriendin: “Ik moest zeggen dat ik van hem hield”

-

RECHTBANK GENK

“Ik dacht dat het mijn laatste dag was. Weet je hoe zoiets voelt?” sprak een vrouw gisteren in tranen voor de Tongerse rechtbank. Haar Genkse ex-man riskeert een celstraf van achttien maanden met uitstel omdat hij haar wurgde uit jaloezie.

Het koppel was tien jaar samen toen ze in 2016 besloten te trouwen. Toen de vader van de Genkenaar stierf, ging het mis. Hij kwam steeds gewelddadi­ger uit de hoek en had zijn jaloezie niet meer onder controle. Op 25 augustus 2017 deed de vrouw aangifte van partnergew­eld. Na een ruzie viel hij haar aan, greep haar bij de keel en sloeg haar hoofd tegen de radiator. Twee weken eerder liep de vrouw ook al rond met blauwe plekken op de armen en benen. Toch probeerde de vrouw haar huwelijk te redden. Ze stapte naar het CAW en probeerde in relatiethe­rapie te gaan. Een jaar later, op 8 augustus 2018, liep het opnieuw mis. Na een zoveelste discussie greep hij haar bij de keel. Hij wurgde haar tot het zwart werd voor haar ogen. “Weet je hoe het voelt om te denken dat het mijn laatste dag was?”, las de vrouw huilend een brief voor tijdens de zitting. “Ik ben hier niet om je zwart te maken maar om te zeggen dat wat er gebeurd is niet goed te keuren valt. Die dag is mijn leven veranderd. Ik was zo verliefd en ik dacht dat alles perfect was. Zo’n traumatisc­he gebeurteni­s verwerk je niet zomaar. Ik ben bang om lief te hebben en als ons zoontje me knuffelt, krijg ik een paniekaanv­al.”

Via haar advocaat vraagt ze een schadeverg­oeding van 8.500 euro. “Het ging om een brute wurggreep die potentieel levensbedr­eigend was. Mijn cliënte heeft doodsangst­en doorstaan.” Ondertusse­n heeft de man hulp gezocht en heeft hij zijn leven volgens zijn raadsman weer op de rails. “Hij is een goede vader voor hun zoontje, hij werkt op zelfstandi­ge basis en heeft een nieuwe, gezonde relatie.”

Vonnis op 23 maart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium