Het Belang van Limburg

Fellaini test in China positief op COVID-19

Marouane Fellaini (32) heeft corona. De gewezen Rode Duivel arriveerde vrijdag in China, waar hij zich met zijn club Shandong Luneng wou klaarmaken voor de start van de competitie. Maar een virustest bij aankomst bleek positief. Fellaini verblijft nu in q

- Guillaume Maebe

Het was een ietwat hallucinan­t beeld, afgelopen vrijdag. Marouane Fellaini die uit een busje stapte en werd opgevangen door een tot op de tanden beschermd legertje van dokters en verzorgers. De middenveld­er deed zijn petje af, kreeg een mondmasker, zette zijn petje weer op en stak een duimpje omhoog in de richting van een camera. Vervolgens op het programma: een verplichte quarantain­e van twee weken voor elke buitenland­er die terugkeert naar China en een test op het virus. En die bleek in het geval van Fellaini positief. De middenveld­er werd overgebrac­ht naar een ziekenhuis in Jinan, de hoofdstad van de provincie Shandong, waar hij de komende weken verder gemonitord zal worden. “Ik kan jullie verzekeren dat alles goed gaat met mij”, deelde Fellaini een reactie op sociale media. “Bedankt aan de fans, de medische staf en de club voor hun zorg en aandacht. Ik zal nu behandeld worden en ik hoop dat ik zo snel mogelijk terug kan keren op het veld. Blijf veilig, iedereen.”

Fellaini voelt zich naar eigen zeggen goed, heeft amper symptomen en geen koorts. “Het is nu aan ons om hem te helpen bij zijn revalidati­e”, meldde Shandong Luneng nog. En hem fit te krijgen voor de competitie­start. Die werd al uitgesteld van 22 februari naar 18 april, maar de kans lijkt klein dat Fellaini na zijn revalidati­e topfit aan de nieuwe jaargang kan beginnen.

Eerste, maar niet de enige?

Fellaini is de eerste speler uit de Chinese Super League die het coronaviru­s heeft opgelopen, maar de kans dat hij de enige blijft, lijkt klein. Terwijl het grootste deel van de kern van Shandong Luneng eind februari al terugkeerd­e naar China, mocht Fellaini als Europese sterspeler nog even achterblij­ven. Een privilege dat ook buitenland­se sterren bij andere Chinese clubs genoten. De komende weken verwachten zij hun buitenland­se spelers en/of coaches terug in het land - Mousa Dembélé bij Guangzhou R&F is een van hen -, waarna zij net als Fellaini een screening zullen ondergaan en een periode van twee weken in quarantain­e zullen moeten vervullen. Nu al gaan er stemmen op dat de nieuwe startdatum van 18 april te kort dag is voor de doorstart van de Chinese competitie en dat er pas in mei opnieuw gevoetbald zou mogen worden.

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Marouane Fellaini bij aankomst in China afgelopen vrijdag. Vanop zijn ziekbed (kleine foto) stelt hij iedereen gerust.
FOTO RR Marouane Fellaini bij aankomst in China afgelopen vrijdag. Vanop zijn ziekbed (kleine foto) stelt hij iedereen gerust.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium