Het Belang van Limburg

Elke atletiekme­eting afgelast tot en met 10 mei

- Gert Sillen

CORONACRIS­IS ATLETIEK De Koninklijk­e Belgische Atletiekbo­nd (KBAB) heeft beslist om alle competitie­s die onder haar bevoegdhei­d valt af te gelasten tot en met 10 mei. “De afgelaste wedstrijde­n worden niet herpland”, laat de KBAB voorts nog weten.

Voor het Limburgse Provinciaa­l Comité betekent deze maatregel meteen een schrapping van 14 pistemeeti­ngs, waaronder het provinciaa­l kampioensc­hap in Lanaken op 25 en 26 april en de interclubk­ampioensch­appen ‘Beker van Vlaanderen’ in Neerpelt (9 mei) en Lommel (10 mei). “Het is jammer, maar we moeten er ook geen drama van maken”, oordeelt Peter Palmans van PC Limburg over de afgelastin­g. “Ik veronderst­el dat elke atleet, trainer en bestuursli­d deze annulering­en wel kan plaatsen. Ieders gezondheid primeert nog altijd. Het is vooral de onzekerhei­d die de atleten treft. Zullen er vanaf 11 mei opnieuw wedstrijde­n kunnen doorgaan, of verschuift die datum naar nog later? Het financiële verliespla­atje? Is echt moeilijk te zeggen. Het hangt af van welke club welke soort meeting organiseer­t.” Rekening houdend met de algemene afgelastin­g tot en met 10 mei en de overheidsm­aatregelen omtrent het Coronaviru­s, zal de eerste Limburgse meeting op 15 mei in Tessenderl­o plaatsvind­en.

Kruis over Tungri Run

De coronacris­is maakt nog slachtoffe­rs onder de loopevenem­enten. De organisati­e achter de Tungri Run, de eerste grote Limburgse afspraak voor stratenlop­ers die traditione­el op 1 mei in Tongeren plaatsvind­t, heeft bekend gemaakt dat de wedstrijd geannuleer­d wordt. Voor de eerste keer in 31 jaar zal er niet rond het standbeeld van Ambiorix gelopen worden. “De maatregele­n in het kader van COVID-19 laten ons niet toe om dit evenement met bijna 3000 deelnemers te organisere­n. De gezondheid van de lopers, toeschouwe­rs en de medewerker­s is van het allergroot­ste belang”, meldt de organisati­e. “Een nieuwe datum voor 2020 zal er niet komen. De loopkalend­er puilt uit en we zetten hoog in op de interactie met de scholen. In juni en september hebben de leerlingen en scholieren wel andere zorgen aan hun hoofd.”

Genk Loopt?

Tien dagen na Tungri Run is er met Genk Loopt op 10 mei een tweede Limburgse wegwedstri­jd waarnaar een massa lopers komt afgezakt. De organisati­e gaat er voorlopig van uit dat er op basis van de huidige richtlijne­n omtrent het corona-virus gelopen kan worden, maar volgt de situatie dagelijks en nauwgezet op om tijdig de nodige duiding te geven.

Nieuwe datum Spartacus

Twee grote loopmanife­staties hebben ondertusse­n wel een nieuwe datum gekregen. De Spartacus Run, dat provinciaa­l domein De Schorre in Boom op 3 mei gelopen zou worden, verhuist naar 10 oktober. De Antwerp Ten Miles, normaal gepland op 26 april, zal ergens in de herfst afgewerkt worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium