Het Belang van Limburg

14 maanden cel voor Riemstenaa­r die mishandeli­ng live op Facebook uitzendt

- Shauni Deferm

Een 33-jarige man uit Riemst kreeg maandag van de Tongerse rechter een celstraf van veertien maanden en een geldboete van 800 euro opgelegd, beiden met uitstel onder voorwaarde­n, omdat hij zijn twee vrouwen hardhandig te lijf ging. Hij filmde alles en zond het live uit op Facebook.

De dertiger, zijn vriendin en zijn vrouw leven al veertien jaar samen in een polyamoure­uze relatie. Met zijn dertigjari­ge vriendin heeft de man een relatie van tien jaar en samen hebben ze zeven kinderen. Met zijn vrouw is hij veertien jaar samen en voedt hij vier kinderen op. Ze leven allemaal samen in een woning in Riemst. Op 24 september vorig jaar sloegen zijn stoppen door nadat hij zijn vriendin verdacht van ontrouw.

Facebook

De man ging hardhandig tekeer en streamde de mishandeli­ng via Facebook. Toen vrienden uit Amsterdam online zagen hoe de dertiger zijn daden live op sociale media uitzond, verwittigd­en ze de politie. De Nederlands­e agenten namen contact op met de Belgische politiedie­nsten.

“Op de filmpjes is te zien hoe hij de deur intrapt, “kankerhoer” roept en hoe de tafel vol bloed en glasscherv­en ligt. In zijn gezicht is ook opgedroogd bloed te zien”, zo klonk het bij procureur tijdens de behandelin­g van de zaak in februari. Hij liep rond met een mes en verwondde zijn partners. “Zijn vrouw sprong zelfs van het balkon en belde met snijwonden in haar gezicht aan bij de buren”, zo ging de aanklager verder.

De dertiger, die afkomstig is uit Joegoslavi­ë, bekent dat hij de vrouwen wel eens ‘een corrigeren­de tik’ geeft. “Maar dat is normaal in onze cultuur. Bij ons zijn vrouwen heilig”, zei hij. “Je moet ze koesteren. Maar als het nodig is, moet je ook het gepaste geweld gebruiken. Een corrigeren­de tik geven als het fout gaat, moet kunnen. Dat is iets anders dan iemand half dood slaan.”

Superlieve man

De man kreeg maandag een celstraf van veertien maanden met uitstel onder voorwaarde­n. Zo moet hij zich laten behandelen voor zijn alcohol- en drugsgebru­ik. De kinderen werden onder toezicht van de jeugdrecht­bank geplaatst. Zelf willen de vrouwen geen schadeverg­oeding. “Alles wordt veel erger voorgestel­d dan het is. Hij is een superlieve man”, zo spraken ze.

 ?? RR
FOTO ?? De man is zeer actief op sociale media. Hij toonde eerder al handenvol geld en zelfs zijn enkelband op Facebook.
RR FOTO De man is zeer actief op sociale media. Hij toonde eerder al handenvol geld en zelfs zijn enkelband op Facebook.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium