Het Belang van Limburg

Breek de coronasleu­r met een eilandvaka­ntie

- Roel Damiaans

Animals Crossing: New Horizons laat zich niet in een vakje duwen. Naast een game is het ook een sociaal medium waar je gezellig kunt samentroep­en met vrienden. Het is de cocktail die je krijgt als je The Sims, Pokémon, Club Med, social media en een dierenency­clopedie in een blender gooit.

Eerst ontwerp je een personage en vanaf dan gaat het crescendo: het eiland verkennen, babbelen met andere personages, beestjes vangen, schelpen rapen, fossielen delven, fruit plukken, geld verdienen én uitgeven. De opdrachten lijken eenvoudig, maar de gameplay is ultra-gelaagd. Zoek grondstoff­en, bouw daarmee nieuwe werkmiddel­en waarmee je betere voorwerpen kunt maken, er zit een heel economisch systeem achter.

Stijlvolle graphics

De eilandbewo­ners moeten samenwerke­n om er zo snel mogelijk een gezellige verblijfpl­aats van te maken. Naarmate je meer grondstoff­en vindt, kunnen er meer voorwerpen en gebouwen gemaakt worden, en al snel worden de tenten vervangen door kleurrijke huisjes die je naar eigen smaak kunt inrichten.

Animals Crossing: New Horizons is een game voor de hele familie. Dus geen geweld of grof taalgebrui­k, maar stijlvolle, haast kinderacht­ige graphics. Maar het is de ongeziene diepgang qua gameplay die van deze game een absolute topper maakt. Zeker wanneer je vrienden online uitnodigt op je eiland en samen activiteit­en kunt doen

Riemvis

Op ons eigen eiland zijn er twintig verschille­nde vissen te vangen. De ene duikt al wat vaker op dan de andere, sommige zijn alleen ’s avonds of ’s nachts te vangen. Of alleen tijdens bepaalde maanden in het jaar. Hengelen blijft een plezante bezigheid ij de game. Zeker wanneer je voor een keer geen horsmakree­l of forelbaars uit het water trekt, maar wel een zeldzame riemvis — een joekel uit de diepzee. En wat later een autoband of een conservenb­likje. Maar het is ook mogelijk om met een vlindernet­je insecten te vangen. Verspreid over alle eilanden in de game zijn er 80 vissoorten en evenveel soorten vlinders en insecten. Genoeg om dagen of zelfs weken bezig te zijn.

Nintendo heeft plots het beste medicijn in huis tegen de coronaverv­eling. In de nieuwe familiegam­e Animals Crossing: New Horizons mag je immers alles doen wat vandaag verboden is: shoppen, reizen en lekker samenschol­en.

Palmbomen planten

De Nederlands­e vertaler voor deze game heeft zijn werk uitmuntend gedaan. Het wemelt immers van woordmopje­s en taalvirtuo­siteit. Het speltempo is van die aard dat kinderen die nog maar net kunnen lezen, vlot mee zijn. Het enige minpuntje is dat conversati­es in de menu’s soms langdradig kunnen zijn. Neemt niet weg dat dit een dijk van een game is. Eentje die in coronatijd­en een fijne uitlaatkle­p voor het hele gezin biedt.

 ?? FOTO RR ?? Nodig je vrienden uit op je eigen eiland voor een feestje, zonder dat je een boete krijgt.
FOTO RR Nodig je vrienden uit op je eigen eiland voor een feestje, zonder dat je een boete krijgt.
 ??  ?? Animal Crossing: New Horizons, alleen voor Nintendo Switch. Richtprijs: 60 euro.
Animal Crossing: New Horizons, alleen voor Nintendo Switch. Richtprijs: 60 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium