Het Belang van Limburg

Kotgenoten zijn ook kook- en lotgenoten

-

KOOKPROGRA­MMA

Deze week komen er alweer twee nieuwe duo’s aan zet in Mijn keuken Mijn restaurant. Het is vooral uitkijken naar culinaire kotgenoten Sebastian en Simon, beiden amper 23 jaar.

Je bent jong en je wilt wat. Simon Van Glabeke en Sebastian De Keyzer uit Antwerpen leerden elkaar drie jaar geleden kennen op kot. Tijdens de verkenning van het Antwerpse nachtleven bleek tussen pot en pint dat beide heren interesse hadden om iets kleinschal­ig in de horeca te doen.

Jobstudent­en

Helemaal culinair onbeslagen komen de twee jonkies niet aan de start. Seb, die communicat­iemanageme­nt studeert, staat ook in een café en een pitazaak. “En ik werkte als jobstudent in The Jane onder leiding van Nick Bril”, zegt Simon. “Ik was er chef de rang, wat wil zeggen dat je gerechten afwerkt met bijvoorbee­ld sausjes of een bunsenbran­der, of de klanten aan tafel van uitleg voorziet.” Simon, die recent ging werken bij een bank en onder andere effecten aankoopt, is een foodie. “Toen ik op kot zat, nodigden we regelmatig gasten uit en dan kookte ik. Sebastian maakt vooral slaatjes, maar beiden hebben een grote liefde voor goede producten zoals oesters, scheermesj­es en wijn. “We gaan ook graag eten in de betere restaurant­s en houden ervan om klassieker­s in een nieuw jasje te steken, volgens onze visie en smaakpapil­len. Dat willen we ook op tv tonen.”

Charlot(te)

Vriendinne­n Charlot Pauwels (27) en Charlotte Ameele (29) uit Oostende mogen ook deze week aan de slag in de keuken. Charlot werkt als audioloog en logopedist in een revalidati­ecentrum in Oostende. Daarnaast heeft ze een blog, Cook a lot, en recent bracht ze het boek Easy Fit Food uit dat ze samen met personal trainer en voedingsco­ach Martijn

Schaubroec­k schreef. Charlotte studeert momenteel digitaal patroontek­enen aan de modeacadem­ie van Kortrijk. Ze had een eigen kinderkled­inglijn House of Ninoh, maar dat staat even on hold.

→ Mijn Keuken Mijn Restaurant, VTM, 20.35

uur

 ?? FOTO VTM ?? Kotgenoten en kokende lotgenoten: Sebastian en Simon.
FOTO VTM Kotgenoten en kokende lotgenoten: Sebastian en Simon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium