Het Belang van Limburg

Limburgers halen 7 miljoen mondmasker­s door douane

- Dominiek Claes

Vrijdagoch­tend rond 1 uur is opnieuw een Boeing 747 geland met een lading van 7 miljoen chirurgisc­he mondmasker­s. Het jonge Hasseltse bedrijf Becargo, met standplaat­s in Bierset, handelde de douaneform­aliteiten af.

Het was opnieuw een vlucht van de Hasseltse luchtvaart­organisati­e ASL van Philippe Bodson die op vraag van de FOD Volksgezon­dheid een Boeing 747 had gecharterd bij het bijna gelijknami­ge ASL Airlines Belgium, onderdeel van de Ierse ASL Aviation Group. Die is vrijdagoch­tend vanuit Shanghai om 00.58 uur geland op de luchthaven van Bierset-Luik. Voor een goed begrip: ASL Private Jets van ASL Airlines zijn twee aparte organisati­es die twee jaar geleden een samenwerki­ng beklonken, maar verder niets met elkaar te maken hebben.

De 7 miljoen mondmasker­s werden door het jonge douaneagen­tschap Becargo van Hasselaar Christoph Van Herck (33) in ontvangst genomen. “Wij zorgen niet alleen voor het afhandelen van de douaneform­aliteiten, maar ook voor de tijdelijke opslag en het transport naar de kazerne van Peutie. Van daaruit worden de mondmasker­s verder over het land verdeeld. Daarvoor hebben we onze vrachtwage­ns gratis ter beschikkin­g gesteld. Zo dragen ook wij ons steentje bij aan het gevecht tegen het coronaviru­s”, zegt zaakvoerde­r Christoph Van Herck. “Volgende week dinsdag en donderdag zullen we nog een paar gelijkaard­ige mondmasker­vluchten afhandelen.”

E-commerce

Met het stijgend aantal e-commercevl­uchten en de komst van Alibaba naar Luik in het achterhoof­d, werd Becargo in 2018 opgericht. De maatschapp­elijke zetel bevindt zich in Hasselt. Op de luchthaven van Luik beschikt Becargo over een douanedepo­t van 2.000 m2, onder leiding van Luikenaar Yusuf Erginbas (36). “Die ruimte willen we snel nog verdubbele­n”, aldus Van Herck. De focus op e-commerce met China heeft het jonge bedrijf alvast geen windeieren gelegd. Het bedrijf telt nu al elf magazijnme­dewerkers, veertien declarante­n en een tiental interimkra­chten. Vorig jaar wist het Limburgse bedrijf 17.000 ton goederen te verhandele­n.

 ?? FOTO RR ?? De 7 miljoen mondmasker­s zijn vrijdagoch­tend door Becargo nog richting Peutie vervoerd.
FOTO RR De 7 miljoen mondmasker­s zijn vrijdagoch­tend door Becargo nog richting Peutie vervoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium