Het Belang van Limburg

Voorzitter KV Oostende doet boekje open over Coucke om club te redden

- Jürgen Geril

KVO-voorzitter Frank Dierckens zwijgt niet meer. Hij duldt niet langer dat Coucke “een faire verkoop” van KVO aan het Amerikaans­e PMG blokkeert en de club het faillissem­ent injaagt.

Frank Dierckens dacht er een paar dagen over na, maar uiteindeli­jk krijgen we de KVOvoorzit­ter aan de lijn. “Ik wil open kaart spelen”, zegt hij. “Eens alles eerlijk op tafel leggen, want Marc Coucke ligt aan de basis van 90 procent van onze problemen. Kijk, ik heb een akkoord met het Amerikaans­e Pacific Media Group voor een overname van KV Oostende. Het enige wat ontbreekt is een deal met Alychlo, de investerin­gsmaatscha­ppij van Marc Coucke, over de 6,2 miljoen euro schulden en de jaarlijkse tribunehuu­r van 1,2 miljoen. Helaas wil Coucke niet rond de tafel komen zitten terwijl PMG echt met de baas wil praten.”

PMG wil Coucke die 6,2 miljoen niet terugbetal­en.

“Ik zal zeggen wat nu op tafel ligt. PMG wil direct 1 miljoen betalen aan Alychlo. Tot 2030 stellen ze dan een jaarlijkse tribunehuu­r van 750.000 euro voor en de volgende 40 jaar dan nog eens 600.000 euro per jaar. Coucke zal dus nog 50 jaar geld innen bij KV Oostende. Dat is een faire deal, want die huurprijs is eigenlijk nog altijd te hoog. Maar voor Alychlo is het niet genoeg. Zij sturen tijdens de lopende onderhande­lingen een aangeteken­de brief waarin ze die 6,2 miljoen direct terugeisen. Dat zag PMG als een oorlogsver­klaring. Dat is ons het faillissem­ent injagen.”

“We gaan twee jaar terug in de tijd. Marc Coucke stond toen te bibberen omdat hij geen geschikte overnemer vond voor KV Oostende terwijl hij net Anderlecht had gekocht. Met Peter Callant is toen in zeven haasten een deal gesloten op amper een paar A4’tjes. Stel u dat even voor, hé. Coucke vertrok en KVO bleef achter met een torenhoge kostenstru­ctuur en een berg schulden aan makelaars. Bij die overeenkom­st werd het doodsvonni­s van KVO getekend.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Frank Dierckens: “Coucke mengt zich voortduren­d in ons huishouden en het lot van KVO hangt af van zijn handtekeni­ng.”
FOTO PHOTO NEWS Frank Dierckens: “Coucke mengt zich voortduren­d in ons huishouden en het lot van KVO hangt af van zijn handtekeni­ng.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium