Het Belang van Limburg

Pieters installeer­t indoor putting green

De coronacris­is slaat hard toe en iedereen ondervindt hinder in zijn of haar dagelijkse leven. Iedere dag laten wij een sporter aan het woord over hoe het virus zijn leven beïnvloedt. Vandaag: golfer Thomas Pieters.

- Xavier Champagne

Alle Belgische golfbanen zijn sinds 14 maart gesloten. De Nationale Veiligheid­scommissie had geen oren naar de smeekbede van de golffedera­ties en Gezond Sporten Vlaanderen om recreatief golfen, mits restrictie­s, toch toe te laten. Eerst mochten onze vier topgolfers nog trainen, maar intussen is dat privilege teruggesch­roefd.

Thomas Pieters hoorde samen met Manon De Roey, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts, bij dat geprivileg­ieerde viertal. Christophe Mivis, de Belgische nummer vier, dus niet. “Niet dat ik ergens ging oefenen” stelt Pieters. “Momenteel heb ik ook even geen golftraini­ngen gepland. Het ziet er immers naar uit dat het seizoen nog een hele tijd stil ligt. Als we meer zicht krijgen op wanneer alles terug zal opstarten, begin ik er opnieuw aan. Ik schat dat ik zo’n vier weken voorbereid­ing nodig heb om weer competitie­f te zijn.”

“Ik blijf intussen wel trainen op mijn putting. Dat liep de laatste tijd niet zoals ik wilde. Vandaar ook de mindere prestaties en nu heb ik de tijd om daaraan te werken. In mijn Antwerpse loft heb ik een indoor putting green laten installere­n. Dus als ik in het hopelijk snel opstartend seizoen goed aan het putten ben, weet je hoe dat komt.”

Conditie onderhoude­n

Pieters focust nu vooral op het fysieke werk. “Uiteraard blijf ik mijn conditie onderhoude­n. Physical coach Thomas De Vleeschouw­er, die tevens een deel van mijn administra­tief werk overneemt, werkte een trainingss­chema uit met elke dag zo’n uurtje cardio- en krachtoefe­ningen. Dat zal nu wel wat opgeschroe­fd worden. Normaal begin ik mijn trainingsd­ag met dat uurtje fysiek werk. Ik loop haast dagelijks een rondje en de resterende uren worden met putting, chipping en technische sessies opgevuld. In normale omstandigh­eden ga ik ook graag basketten, snookeren of fietsen, en snowboarde­n blijft mijn échte passie. Maar dat ligt nu allemaal moeilijker of kan helemaal niet meer.”

Grote opkuis

Ook al kan Pieters niet trainen zoals anders, hij klaagt niet. “Ik verveel me nooit, zelfs niet in deze golfloze periode. Ik heb nu eindelijk tijd voor de grote opkuis…”, lacht hij. “In het seizoen ben ik zelden thuis en dus denk ik dan niet aan opruimen. Nu kan dat wel. Ik ga ook vaak wandelen in de natuur. En ik lees veel. Zelfs kookboeken, want ik roer graag in de potten.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Putten, daar gaat Thomas Pieters zich in deze coronatijd­en op toeleggen.
FOTO PHOTO NEWS Putten, daar gaat Thomas Pieters zich in deze coronatijd­en op toeleggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium