Het Belang van Limburg

Charleroi en Wellen zijn de kampioenen

- Jo Trekels

Corona heeft beslist. Samen met het amateurvel­dvoetbal viel ook het doek over de Futsalcomp­etitie 2019-2020. In de hoogste klasse is Charleroi landskampi­oen. Wellen pakt de titel in het haast volledig Limburgse tweede nationale B, maar maakt toch geen kans meer op promotie.

Seconden na de algemene beslissing van KBVB, ACFF en Voetbal Vlaanderen in verband met het vervolg van de kampioensc­happen in het amateurvoe­tbal begon het op sociale media felicitati­es en andere boodschapp­en te regenen. Slimmerike­n maakten enig voorbehoud, want de conclusies voor het Futsal stonden niet letterlijk beschreven. Maar hooggeplaa­tste bronnen bij de KBVB bevestigde­n ons gisteravon­d dat we de twee belangrijk­ste regels C

“de klassement­en op 12 maart worden de sportieve eindklasse­menten” en “de eindrondes worden als niet bestaande beschouwd” – gewoon naar het Futsal mogen vertalen.

Eisden-Dorp gered

Dat betekent dus dat na vijf jaar hegemonie van Halle-Gooik de nieuwe landskampi­oen Futsal Charleroi is.

In 2B is United Wellen kampioen vóór FP Aarschot. Helaas voor deze twee tweedeklas­sers kunnen ze – net als de top twee uit de A- en

reeks (Hamme, Futsal Gent, Auvelais en Grace-Hollogne) niet meer naar eerste nationale promoveren. Door neutralise­ring van de play-downs blijven EisdenDorp en Moeskroen in de hoogste afdeling. De tweedeklas­sers tonen begrip voor de bijzondere situatie, maar ook ontgoochel­ing.

Tot slot bevestigde de KBVB dat het reglement betreft dalers in tweede klasse gewoon zal toegepast worden. De drie laatste degraderen. Slecht nieuws dus voor ZVK Alken, FT Tongeren en Auto 5 Genk.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? United Wellen, met links Daan Weeghmans, is kampioen in 2B, maar kan niet promoveen.
FOTO RAYMOND LEMMENS United Wellen, met links Daan Weeghmans, is kampioen in 2B, maar kan niet promoveen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium