Het Belang van Limburg

Vrouw gaat dronken en high de baan op om de liefde te bedrijven

- Olivier Simons

De politie heeft donderdagn­acht een vrouw betrapt die onder invloed van cocaïne en alcohol achter het stuur was gekropen om de liefde te gaan bedrijven. Ze verloor haar rijbewijs én kreeg een boete voor haar niet-essentiële verplaatsi­ng.

In de nacht van donderdag op vrijdag onderschep­te de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst om 4 uur een voertuig in de Maastricht­erstraat in Bilzen. De 30-jarige bestuurste­r uit Lanaken gaf toe op weg te zijn naar Hoeselt om de liefde te gaan bedrijven. De nood bleek hoog door de ‘lockdown light’. De vrouw gaf toe te hebben gedronken, en bleek bij de alcoholtes­t maar liefst 1,5 promille alcohol in het bloed te hebben. Daar bleef het ook niet bij. De gestandaar­diseerde checklist was positief, waardoor de bestuurste­r ook een speekselte­st kreeg. Die wees op het gebruik van cocaïne. De vrouw verloor haar rijbewijs meteen voor 15 dagen en moet zich verantwoor­den bij de politierec­hter. Bovendien kreeg ze een boete van 250 euro omdat het om een niet-essentiële verplaatsi­ng ging in coronatijd­en.

Slapen in voertuig

Enkele uren daarvoor werd in de buurt van een bedrijvent­errein in de Kruisbosst­raat in Munsterbil­zen nog een voertuig getakeld. Daarin lag een man te slapen tot hij naar zijn werk op de Taunusweg kon gaan. Maar zijn voertuig bleek niet meer gekeurd en verzekerd te zijn, waardoor het getakeld moest worden. De man krijgt 15 dagen de tijd om zich in regel te stellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium