Het Belang van Limburg

Politie schrijft 20 coronaboet­es uit

-

CONTROLES SINT-TRUIDEN/ NIEUWERKER­KEN/GINGELOM

De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerker­ken heeft donderdag een twintigtal boetes moeten uitdelen voor het schenden van de coronamaat­regelen. Telkens kregen de overtreder­s een boete van 250 euro.

Volgens de politie houden de meeste inwoners zich aan de maatregele­n en komen er veel positieve reacties van de mensen die ze aanspreken. Maar toch werden donderdag een twintigtal overtredin­gen vastgestel­d. Zo werd bijvoorbee­ld een voertuig aan de kant gezet met 9 personen aan boord die van een werf kwamen. De verantwoor­delijke kreeg een boete van 500 euro.

Een Diestenaar werd op Speelhof in Sint-Truiden gepakt toen hij wilde komen sporten. Daarna zei hij dat hij kwam winkelen. De man stelde zich ook arrogant op, en zei bijvoorbee­ld tegen de politie: “ik weet jullie wel te vinden”. Hij kreeg een boete van 250 euro. Op de Luikerstee­nweg werden drie jongeren in een voertuig gecontrole­erd. Zij waren zomaar wat aan het rondrijden. Een van hen had een gebruikers­hoeveelhei­d wiet bij. Ze kregen alle drie een boete van 250 euro en een pv voor drugs. In Wilderen werd een Hasselaar gevonden die bij een vriend was gaan drinken, maar een glas te veel op had. Hij ontnuchter­de in de cel en kreeg een boete voor zijn niet-essentiële verplaatsi­ng. Op Schurhoven ten slotte had een bestuurder nog nooit gehoord van de coronamaat­regelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium