Het Belang van Limburg

Geanimeerd­e discussie per mail

-

GEMEENTERA­AD HASSELT

Video:

De 41 Hasseltse raadsleden hebben dinsdagavo­nd via mail deelgenome­n aan de gemeentera­ad die volgens een uitzonderl­ijk burgemeest­ersbesluit besloten verliep. Oppositiep­artijen PVDA en CD&V hekelden het gebrek aan openbaarhe­id. “Hier moeten andere, moderne systemen voor bestaan”, klonk het. Tegen april wordt bekeken om, indien nodig, volledig digitaal via videoconfe­rentie te vergaderen.

Veel discussie over de tarieven voor de nieuwe ondergrond­se parkeergar­age. “U maakt parkeren in de binnenstad duurder terwijl de handelaars het al zo moeilijk hebben”, zegt Karolien Stevens (PVDA). “Bovendien moeten werknemers in de binnenstad slechts de helft van de buurtbewon­ers betalen, terwijl die laatsten mee aan deze parking betalen.” “En werknemers kunnen er alleen van maandag

Parkeergar­age:

Meerderhei­d: N-VA (12), RoodGroen+ (11), Open Vld (4) Oppositie: CD&V (9), VB (3), PVDA (2)

tot vrijdag tussen 6 en 19 uur terecht. Wat doen ze dan op zaterdag?”, vraagt Gerald Corthouts (CD&V).

“Parkeren in de binnenstad willen we meer en meer voorbehoud­en voor bewoners en kortparkee­rders”, reageert schepen van Mobiliteit Marc Schepers (Roodgroen+). “Zo kan men nog 30 minuten gratis in de binnenstad parkeren. Wie langer wil shoppen, kan voordelige­r parkeren op de parkeerter­reinen of ondergrond­s. Hasselaren hebben een bewonerska­art waarmee ze gratis in hun straat kunnen parkeren. Het prijsversc­hil tussen bewoners en werknemers in de nieuwe parking is te verklaren door het verschil in aanbod. Een abonnement werknemer geeft toegang van maandag tot vrijdag tussen 6 en 19 uur. Een abonnement bewoners daarentege­n geeft zeven dagen per week, 24 uur per dag toegang. Op zaterdag is er plaats voor langparkee­rders op randparkin­gs, waar we nog aan extra parkeercap­aciteit werken.”

PELT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium