Het Belang van Limburg

Gemeentebe­stuur As kondigt lockdown voor concessies, huren en renteloze leningen aan

-

AS

Het gemeentebe­stuur van As toont zich solidair met haar vereniging­en en organisati­es. Om deze moeilijke financiële tijd te overbrugge­n, werkte de gemeente een bijzondere steunmaatr­egel uit.

Door de coronacris­is vallen verschille­nde Asserse vereniging­en en handelaars zonder inkomsten. Naast haar reeds genomen maatregele­n, laat het gemeentebe­stuur nu ook de concessie- en huurgelden die verschuldi­gd zijn, vallen. Vereniging­en die een renteloze lening hebben, krijgen bovendien uitstel van betaling. “Uitzonderl­ijke situaties

vragen om uitzonderl­ijke maatregele­n”, zegt burgemeest­er Tom Seurs. “Met deze ongeziene maatregel geven we de handelaars en vereniging­en die bij het gemeentebe­stuur huren of een renteloze lening hebben, wat extra financiële ademruimte. Omdat veel handelaars op bevel van de overheid moeten sluiten, doen we hiermee ook een warme oproep naar verhuurder­s om in dialoog te gaan met hun huurders om samen te zoeken naar een oplossing.” Eerder besliste het gemeentebe­stuur ook al om de huurgelden voor de gemeenteli­jke vrijetijds­gebouwen te laten vallen of terug te betalen voor vereniging­en en particulie­ren die er een activiteit hadden gepland, maar die genoodzaak­t waren deze te annuleren. Ook op sociaal vlak onderneemt de gemeente heel wat initiatiev­en. Met het solidarite­itsproject ‘As Solidair’ engageert de gemeente zich om hulpbehoev­ende Assenaren in contact te brengen met vrijwillig­ers die graag een handje willen toesteken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium