Het Belang van Limburg

“De mol speelde sowieso de rol van archeoloog. Een mol graaft hé!”

-

Els werd het derde slachtoffe­r van de mol. “Jammer, ze leek persoonlij­ke grenzen te hebben verlegd”, vertelt Joeri, voor wie bepaalde opdrachten bekend voorkwamen. “Samen met andere ex-kandidaten heb ik die mogen uittesten. Het was fijn om te zien hoe deze groep reageerde op de spanning en intriges.”

Tijdens het raften wilde iedereen als eerste de eindmeet halen voor de extra info. Kon jij iets opmaken uit die beelden?

“Wie acteerde, deed het heel goed. Dorien en Christian leken als oprecht blije kandidaten te reageren. Jolien is altijd enthousias­t, maar ze bracht ook haar handen voor haar mond. Je gezicht aanraken, is een van die signalen die kunnen wijzen op liegen. Laure was even koel als anders. En Bart… (zucht) Ik weet niet wat ik van Bart moet denken. Hij is moeilijk te peilen. Als hij de mol is, hebben ze een heel brutale saboteur gekozen. Meteen 10.200 euro uit de pot halen. Maar hij brengt ook geld binnen. Hij speelt het spel heel direct. Als hij zich vragen stelt bij iemand zijn acties, vraagt hij het ook op de man af. Ik acht de kans groot dat we hem in de finale zullen zien.”

Daarna volgden de opdrachten met archeologi­e en feta.

“Ik vond Laure verdacht. Volgens mij was het een molactie om de katapult weg te halen bij de oudheid. Jolien moest dat toch doorhebben? Zeker als je geschieden­is gestudeerd hebt. Iedereen weet toch dat de Romeinen al katapulten gebruikten? Het was ook raar dat ze zo lang gewacht hebben met de vraagteken­s op te graven, terwijl daar hulpmiddel­en lagen. Bij de feta-opdracht is er volgens mij niets misgelopen. De mol zat niet in die groep, daar ben ik 100 procent zeker van. Een mol graaft hé!”

Uiteindeli­jk moesten ze nog ontsnappen aan de minotaurus.

“Bij deze opdracht moest je echt in het bos zitten. Ook hier viel Jolien weer op. Ik snap niet waarom ze kwam teruggelop­en. Ze had zogezegd de weg verkend, maar je moest een touw volgen. Dan zal je wel niet verdwalen. (lacht) Ze was ook iedereen wat aan het opjagen. Dat kan de aard van het beestje geweest zijn. Maar ik denk dat ze haar eigen zenuwachti­gheid daar misbruikt heeft. Laure zag onderweg het plaatje niet. Doelbewust? Christian heeft geen kans gekregen en Bart heeft het goed gespeeld. Van Salim had ik toch verwacht dat hij als sportman zijn hartslag lager zou kunnen houden, maar het zal de adrenaline geweest zijn. Die heeft Alina volgens mij ook genekt. Ik begrijp dat je moeilijk rustig kan blijven als je achter jou de takken hoort breken. Hoewel, ik zou er zelf geen problemen mee hebben. Als ik net als Bart de minotaurus zo zou moeten passeren, zou ik hem een handje gegeven hebben. (lacht) Dezer dagen natuurlijk niet. Maar toen het nog veilig was, zou ik eens over zijn hoofd gewreven hebben.” (lacht)

Daaruit leid ik af dat Jolien en Laure momenteel jouw hoofdverda­chten zijn en de mol dus bij de doos van Pandora geslapen heeft.

“Klopt! Dat lijkt me ook de ideale positie voor de mol. Dan ben je zeker dat er niemand is komen kijken. En ik ga het zeker nog niet beperken tot één hoofdverda­chte. Ik schiet liever met twee pijlen dan met één!”

→ De Mol, VIER, zondag, 19.55 uur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium