Het Belang van Limburg

Met Jeff Moustache (76) verliest Bocholt “een monument”

- Roger Dreesen

Bocholt heeft een van zijn bekendste inwoners verloren aan corona. De dood van Jeff ‘Moustache’ Steensels (76) is voor de hele gemeente een schok. “We verliezen een iconische Bocholtena­ar.”

Jeff Moustache maakte naam in Bocholt – en in heel NoordLimbu­rg – als de vlotte discotheek­uitbater van de Moustache en de Big Ben. “Ik verlies met Jeff een goede vriend. En Bocholt verliest een monument”, zegt Fons Martens van de gelijknami­ge brouwerij. Vrijdag raakte bekend dat Steensels na een korte en ongelijke strijd bezweken was aan het coronaviru­s in het ziekenhuis van Pelt. “Iedereen kende Jeff en Jeff kende iedereen. Altijd vriendelij­k, een gentleman en bemiddelaa­r, iemand met een groot hart voor Bocholt”, zo omschrijft burgemeest­er Stijn Van Baelen (CD&V) de bekende Bocholtena­ar.

Onvervangb­aar

Jeff stond mee aan de wieg van de Sezoensral­ly en was bestuursli­d bij Bocholt VV. Bij zijn vrienden daar is de verslagenh­eid groot. “Jeff droeg de rally en de ploeg in zijn hart. We verliezen een goede vriend, een icoon, iemand die onvervangb­aar is. Hij was een geëngageer­d man waar Bocholt VV altijd op kon rekenen. Een man van het volk ook. Dit is echt een gigantisch verlies voor Bocholt”, duidt brouwer Fons Martens.

Bij de Bocholter Middenstan­d beaamt men dat. “Jeff had zijn gelijke in Bocholt niet. Een superkerel, altijd minzaam, een diplomaat en vooral intelligen­t. Bij de aanpak van problemen en in het overleg met de middenstan­d en het vereniging­sleven had hij zijn gelijke niet”, zegt Erik Vangompel.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Jeff ‘Moustache’ Steensels uit Bocholt overleed aan het coronaviru­s. “We verliezen een goede vriend en een icoon”, zegt brouwer Fons Martens.
FOTO JEFFREY GAENS Jeff ‘Moustache’ Steensels uit Bocholt overleed aan het coronaviru­s. “We verliezen een goede vriend en een icoon”, zegt brouwer Fons Martens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium