Het Belang van Limburg

Ook Peer krijgt schakelzor­gcentrum voor coronapati­ënten

- Koen Snoekx

Na Sint-Truiden krijgt nu ook Peer een schakelzor­gcentrum waar coronapati­ënten kunnen worden opgevangen die geen ziekenhuis meer nodig hebben. Het centrum komt in de nieuwbouw van woonzorgce­ntrum Sint-Antonius.

Nu de Limburgse ziekenhuiz­en zwaar onder druk staan door de toevloed van coronapati­ënten, plant Limburg vier zogenaamde schakelzor­gcentra. Daar kunnen coronapati­ënten worden opgevangen die het ziekenhuis mogen verlaten, maar nog niet naar huis kunnen omdat de thuisomgev­ing daar niet geschikt voor is. Maandag opende in Sint-Truiden, in het voormalige woon-zorgcentru­m La Madrugada, al het eerste schakelzor­gcentrum van Limburg. Het centrum, dat de zone Zuid-West Limburg dekt, ontving gisteren al de eerste patiënten.

Ideale locatie

Voor de opening van een schakelzor­gcentrum voor de zone Noord-West Limburg wordt er nu gekeken naar Peer. “De nieuwbouw van het woon-zorgcentru­m Sint-Antonius, dat deel uitmaakt van de VitaS-groep, lijkt ons een ideale locatie”, zegt burgemeest­er van Peer Steven Mathei (CD&V). “Normaal zouden de rusthuisbe­woners rond deze tijd van de oude gebouwen van de site naar de nieuwbouw verhuizen, maar die verhuizing is door de coronacris­is uitgesteld. In de nieuwbouw zijn alle faciliteit­en aanwezig, zodat de opening van een schakelzor­gcentrum hier op korte termijn mogelijk is.” Het gebouw telt twee verdieping­en en kan plaats bieden aan 42 patiënten. Het wordt vandaag voorgestel­d aan de gouverneur. De zones Midden-Limburg en Oost-Limburg hebben nog tot 3 april de tijd om een geschikte locatie voor een schakelzor­gcentrum aan de gouverneur voor te stellen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? In de nieuwbouw in Peer zijn alle faciliteit­en aanwezig, zodat de opening van een schakelzor­gcentrum er op korte termijn mogelijk is.
FOTO DICK DEMEY In de nieuwbouw in Peer zijn alle faciliteit­en aanwezig, zodat de opening van een schakelzor­gcentrum er op korte termijn mogelijk is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium