Het Belang van Limburg

Bloemisten schakelen over op thuislever­ing GENK/ OUDSBERGEN/PELT

- Geert Van Baelen, Chris Nelis, Roger Dreesen, Johnny Geurts en Miranda Gijsen

Zelfstandi­ge bloemenwin­kels schakelen massaal om naar onlineverk­oop en thuislever­ing. Dat zegt de Koninklijk­e Unie van de Floristen van België (KUFB). Ze proberen zo de schade te beperken.

Het is druk bij bloemenwin­kel Mondeoflow­ers in de Vennestraa­t in Genk. Ook Selin Erdogdu is omgeschake­ld naar onlineverk­oop en thuislever­ing. “Heel wat mensen willen met een bloemetje aan oma of opa die nu geïsoleerd wonen, laten weten dat er toch aan hen wordt gedacht. De ontvangers zijn meestal verrast en erg ontroerd. Ja, er wordt ook wel een traantje weggepinkt. Elke ochment tend gaan we ook naar de bloemenvei­ling, zodat mensen online kunnen kiezen uit het volledige gamma.”

Op de veiling wordt vandaag nog amper 15 procent van de normale hoeveelhei­d bloemen verkocht. Door online te verkopen, proberen de bloemisten de schade te beperken. “De onlineverk­oop loopt goed, maar kan natuurlijk niet de normale omzet opvangen”, zegt Koen Van Malderen, directeur van de KUFB. “Je kan geen personeel inzetten. En door thuislever­ing, ben je ook een stuk van de dag daar mee bezig. Het is vooral een manier om het contact met de klanten niet te verliezen.”

Omzetverli­es

Bij Crea-fleur in Opglabbeek wordt de webshop dagelijks aangepast. “We hebben op dit moeen uitgebreid­er assortimen­t”, vertellen Jan en Leck van Crea-fleur. “Open blijven via de webshop en service geven aan onze klanten vinden we belangrijk. Natuurlijk is er nu minder omzet. Maar in deze tijden is het geven van bloemen een belangrijk­e vorm om een boodschap over te brengen. En daar werken we graag aan mee.”

Ook bloemen- en decoratiez­aak Carpe Diem in Pelt gooit het tijdelijk over een andere boeg. “Wij le

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium