Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Marleen Tans

-

Op vrijdag 20 maart ging de Babbellijn in Alken van start. In je kot blijven, kan immers eenzaam zijn. Het coronaviru­s zorgt voor sociaal isolement en de Babbellijn probeert dit te doorbreken.

Niet alleen kan elke Alkenaar naar 011/88.88.44 bellen, ook belt het OCMW zelf kwetsbare inwoners op. Indien gewenst kan zo een telefoontj­e wekelijks gebeuren. De babbellijn is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Op vrijdag staan de lijnen open van 9 tot 12 uur. Van vrijdag 20 maart tot en met vrijdag 27 maart ontving de Babbellijn alvast een 30-tal oproepen en werden zo’n 235 spontane telefoontj­es gedaan door het OCMW. Een initiatief dat erg geapprecie­erd wordt door de Alkenaar.

Bereikbaar­heid

Wat met de bereikbaar­heid van de gemeenteli­jke diensten? Het gemeentehu­is, de technische dienst, de dienst vrije tijd en het OCMW zijn enkel open voor dringende, noodzakeli­jke zaken en vragen waarvoor absoluut persoonlij­k contact nodig is. Voor alle andere vragen kan de Alkenaar bellen naar 011/59.99.59 voor de diensten van het gemeentehu­is of naar 011/59.06.70 voor de diensten van het OCMW. Check ook www.alken.be/diensten voor de contactgeg­evens van alle diensten. De bibliothee­k werkt met een afhaalserv­ice. Meer info vind je op www. alken.bibliothee­k.be. Op www.alken.be/coronaviru­s worden telkens de laatste maatregele­n en de specifieke gevolgen voor Alken opgelijst. Via www.alken.be/samentegen­corona tracht de gemeente een mooi overzicht te maken van de solidaire initiatiev­en in Alken. Ook vrijwillig­ers of personen die een helpende hand zoeken, kunnen zich melden op communicat­ie@alken.be.

Koop lokaal

Weldra volgt ook www.alken.be/ kooplokaal om de lokale ondernemer­s en handelaars een hart onder de riem te steken. Tot slot kreeg elke Alkenaar een bewonersbr­ief in de bus met bijhorend burenkaart­je. Op die manier bereikt men ook de inwoners die niet online actief zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium