Het Belang van Limburg

Buurtbewon­ers nemen met spandoek na eeuw afscheid van bakkerij Ceulemans

Ingestuurd door Gilbert Vanoppen

-

In het centrum van Kermt werd vorige zondag afscheid genomen van bakkerij Ceulemans. Vier generaties bakkers hebben er een eeuw lang aan de ovens gestaan. Door de coronacris­is kon de feestelijk­e receptie niet plaatsvind­en, maar buurtbewon­ers zorgden voor een spandoek aan het raam ter afscheid.

Hubert Ceulemans begon in de jaren twintig met brood bakken in een huisje langs de steenweg nabij de spoorwegov­ergang, waar nu de brug ligt. Het was een klein winkeltje en met paard en kar werd aan huis geleverd. Zoon Clement en zijn vrouw Bertha Vrancken bouwden later in het dorp een bakkerij, grenzend aan het oude kasteel, tegenover de kerk. Maar Clement overleed plotseling in 1960 en toen moesten zoon Roger en zijn vrouw Mia aan de slag. Roger vierde trouwens zopas zijn 90ste verjaardag.

Na de onteigenin­g bij de heraanleg van de Diesterste­enweg volgde een verhuizing naar de overkant van het kruispunt, waar aansluiten­d in een nieuw pand Ronny en Mia sedert 1976 dagelijks voor vers brood en lekkere taarten hebben gezorgd. Patisserie Ceulemans-Dirix werd een plaats waar ook vele bekende Kermtenare­n graag over de vloer kwamen voor hun zoeternije­n.

Verswinkel

Buurtbewon­ers hadden bij het afscheid aan het raam voor een spandoek gezorgd. Het was de bedoeling om met een feestelijk­e receptie de klanten te bedanken en vaarwel te zeggen, maar dat werd door de omstandigh­eden afgeblazen. Gelukkig voor de buurtbewon­ers blijft het pand niet leeg taan. Op 7 april opent er een verswinkel, met producten uit eigen streek.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium