Het Belang van Limburg

Ann Wauters heeft coronaviru­s: “Gelieve thuis te blijven”

- Patrick Ceulemans

BASKETBAL Ann Wauters (39) testte vorige week positief op het coronaviru­s. Dat maakte de Belgian Cat zelf bekend op haar Instagram.

Na een onderzoek in het ziekenhuis van Kortrijk testte Wauters positief op het coronaviru­s. De Belgian Cat en vijfvoudig­e Europese Speelster van het Jaar had geen smaak- en reukzin meer en voelde zich draaierig. Echtgenote Lot Wielfaert denkt dat ze weet wat de oorzaak is: “Ik was een drietal weken geleden in Madrid waar ik de Copa de la Reina bijwoonde. Ik vermoed dat ik het daar heb opgelopen en bij terugkeer Ann besmette.” Wauters trok zich na de positieve test thuis terug in quarantain­e voor verder herstel: “Ik dacht dat ik een sterk lichaam had, maar het virus had me toch flink te pakken. Gelieve thuis te blijven, de regels te volgen, actief te blijven en voor elkaar te blijven zorgen”, zegt Wauters.

Olympische Spelen

Ondanks het uitstel van de spelen, blijft de olympische droom intact: “Ja, dat jaar uitstel is geen cadeau voor mij. Ik zal nadat ik verlost ben van het coronaviru­s in eerste instantie individuee­l verder werken. Ik kijk als speelster uit naar de Olympische Spelen in 2021 in Tokio!”, geeft ze nog strijdlust­ig mee.

HANDBAL

Iris Peeters terug naar Bocholt

Na een uitje van één seizoen bij DHW Antwerpen keert Iris Peeters terug naar Bocholt (vrouwen eerste nationale).

FC LIMBURG REGIO HOUTHALEN VV:

Naast Aziz Lagouireh die stopt, neemt Houthalen VV ook afscheid van Dylan Monnissen (Winterslag), Tasso Gentzis, Hamza Ustboga en Marko Bojanovic (Heers).

BOXBERG:

Gerry Vresk (Wiemismeer) en Jasper Monten (Ellikom) komen de rangen versterken. Jordi Vresk wordt keeperstra­iner.

Louwel nam afscheid van ex-voorzitter en ere-voorzitter Martin Buntinx die op 75-jarige leeftijd overleed.

Luca Castronovo (E. Mechelen a/d Maas) en Tirolien Nayiziga (’s Herenelder­en) spelen volgend seizoen voor Grimbie 69. Alessio Alcamisi en Giuseppe Contino verlaten de club.

LOUWEL:

GRIMBIE 69:

BOORSEM:

De kampioen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Bram Winkels (Louwel), Jente Van Genechten (Herk-De-Stad), Ward Lenaerts (Stokkem VV), Axel Scheepers (Genk VV), Giovanni Danker (Bregel), Wesley Erkens (Voorshoven), Yorben Ramaekers (EMM), Raoul Garcia y Vilar (EMM) en Ian Oleksy (EMM). Daarnaast worden jeugdprodu­cten Ajani Brunetti en Bjorn Waber overgeheve­ld naar de senioren. Wouter Winten (Grimbie 69) en Jorrit Bormans (Leut) verlaten de club.

ACHEL VV:

Achel VV betreurt het overlijden van de vader van coach Jan Van Hout. Hij overleed vandaag in het ZOL in Genk.

Opitter (3A) heeft zijn sportieve cel rond. Mario Vandijck (T1) krijgt Mike Damm en Kevin Princen als assistente­n.

OPITTER:

BOCHOLT:

Bocholt ziet Niek van den Putte en kapitein Carlo Palmans vertrekken naar derde amateurkla­sser Pelt.

Inkomende transfers bij Esp. Pelt (3de amateur): Carlo Palmans en Niek Vandeputte (Bocholt VV 2de amateur) en Jens Meeus (Hoogstrate­n 2de amateur)) komen de Peltse rangen versterken samen met Bob Putzeys en Kenny Ponet (Zonhoven VV 1e pr). Maarten Swolfs (na vijf seizoenen) en Ruben Corstjens krijgen geen contract verlenging. Jarne Vandebriel bouwt omwille werk een sabbatjaar in.

ESPERANZA PELT:

 ?? FOTO INSTAGRAM ANN WAUTERSFOT­O ?? Wauters blijft strijdvaar­dig en maakt zich op voor Tokyo 2021.
FOTO INSTAGRAM ANN WAUTERSFOT­O Wauters blijft strijdvaar­dig en maakt zich op voor Tokyo 2021.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium