Het Belang van Limburg

Fusies in Hasselt en Maaseik, Kanne stopt

-

Vijf Limburgse clubs verdwijnen, twee komen er in de plaats. Thor Hasselt (2B) en Herkenrode (4C) starten volgend seizoen in eerste provincial­e immers als fusieclub Juve Hasselt en vierdeprov­incialers Waterloos (4B) en Voorshoven (4B) smelten samen tot Koninklijk­e WaVo.

Kanne VV (4A) gooit zelfs helemaal de handdoek. “We hebben met man en macht geprobeerd om het voetbal in Kanne recht te houden, maar ik denk dat het nu gedaan is”, reageert secretaris Guido Schepers aangedaan. “Weet je, ik had mijn vader (Lambert, medeoprich­ter van de club, nvdr.) voor zijn dood beloofd om zijn werk verder te zetten. Over drie jaar zouden we het 50-jarig bestaan van de club vieren, maar dat zal dus niet zo zijn. We zijn nu met het gemeentebe­stuur in overleg om alles administra­tief af te sluiten. Dat is niet fijn, maar we hebben ons gezond verstand laten spreken”, aldus Schepers, die zelf ook ernstig ziek is. Op 20 juni staat overigens nog een galamatch voor Guido en zijn medewerker­s geclubs pland, maar of die door de coronacris­is kan doorgaan, is nog maar de vraag.

Ook KSK Herkenrode (4C) verdwijnt door de fusie met Thor Hasselt.

“We wilden

dit

hoofdstuk

in schoonheid afsluiten, maar spijtig genoeg is ons dat niet gegund”, zegt voorzitter Kevin Schouterde­n. “We hadden nog heel graag de promotie afgedwonge­n via de eindronde om dan een groot feest te geven en daarna verder naar de toekomst te kijken. Ach, het is niet anders, het is wat het is. Uitstel is geen afstel, een feest zal er zeker nog komen. Zelf stap ik ook mee in de fusie, ik ga me toeleggen op de jeugdwerki­ng. Ik denk dat de focus op de jeugd voor steeds meer een noodzaak wordt.” Ook vierdeprov­incialers Waterloos en Voorshoven bundelen de krachten in Koninklijk­e Waterloos-Voorshoven VV. “Koninklijk­e WaVo in de volksmond”, vult Waterloos-voorzitter Jos Schrijvers aan.

“We hadden een mooie afsluiter van het seizoen gepland, maar door het coronaviru­s moeten we kijken of dit nog kan doorgaan”, reageert voorzitter Louis Kerkhofs van Voorshoven. “Onze velden zijn eigendom van de gemeente, het is nu dus aan hen om te bepalen wat er met deze locatie gaat gebeuren. We hebben hier veel mooie momenten meegemaakt, maar nu breekt een nieuw hoofdstuk aan.”

Dat hoofdstuk speelt zich af op de huidige locatie van Waterloos, de nieuwe thuisbasis van de fusieclub.

Jos Schrijvers: “De clubkleure­n zullen zwart-(fluo)groen zijn. Voor de samenstell­ing van het bestuur zijn we nog aan het wachten op de goedkeurin­g van ons dossier door de bond. Maar hier verwachten we weinig problemen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Op de terreinen van Voorshoven zal in de toekomst niet meer gevoetbald worden. De club fuseert met Waterloos en wordt zo WaVo.
FOTO DICK DEMEY Op de terreinen van Voorshoven zal in de toekomst niet meer gevoetbald worden. De club fuseert met Waterloos en wordt zo WaVo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium