Het Belang van Limburg

”Steun van zovele mensen”

Ouders nemen afscheid van Isaura

- Geert Houben

CORONASLAC­HTOFFER GENK/ZUTENDAAL

Covid-19 kreeg vorige week enorm snel vat op verpleegst­er Isaura Castermans. Dinsdag leek de jonge vrouw nog te sukkelen met een verkoudhei­d en ademhaling­sproblemen. Twee dagen later sloeg het virus over op haar hart en overleed ze in het ziekenhuis van Genk.

“Ik heb schrik voor seffens”, vertelt haar moeder Sheila (61), de dag voor de begrafenis. “Dan gaan we met familie, haar vriend Sauro en enkele vrienden Isaura begroeten bij de begrafenis­ondernemer. Ik weet niet hoe ik zal reageren. Er liggen ginds al ik weet niet hoeveel bloemen van mensen die ons troost bieden. Dat is wel mooi.”

Honderden kaartjes

Enorm veel mensen leven mee met Isaura’s ouders en met Sauro, de vriend met wie ze nog maar twee maanden geleden van Zutendaal naar Genk verhuisd was. “De kasten staan intussen vol met kaartjes met woorden van steun. Telkens als ik de brievenbus open, vallen ze er massaal uit. Dit raakt ons. Het is raar en mooi tegelijk”, zegt Sheila. “Ook hebben mijn man en ik van een vrouw uit As, die we niet kennen, twee kettinkjes gekregen met een hangertje waarop Isaura’s foto staat. Er was een berichtje bij dat ze ook gratis wat op de achterkant wou laten graveren. Daar krijgen wij tranen van in de ogen.”

“Ook actrice Leen Dendievel – Kaat uit Thuis – heeft ons geraakt.

Sheila Asunis

CORONASLAC­HTOFFERS

Mama van Isaura

In Dag Allemaal las ik hoezeer ze aangedaan was door Isaura’s dood. Ik zou haar graag een gedachteni­sprentje sturen. Kan iemand me haar adres bezorgen?”

Begrafenis

Vandaag wordt afscheid genomen van Isaura. Om 10 uur vindt de begrafenis plaats. “Door de coronamaat­regelen zullen we met niet meer dan een twintigtal personen zijn. Misschien nog enkele meer”, zegt de moeder. “Haar beste vriendin heeft al gezegd: ‘Ik wil erbij zijn. Dan krijg ik maar een boete’. Bij de begrafenis­ondernemer zullen we teksten voorlezen en muziek afspelen.”

“Weet je wat vervelend is? Dat wij niemand kunnen vastpakken. Er kan ook niemand naar ons thuis komen. Wij zitten dan allemaal te janken aan de telefoon, met vrienden en familie”, zucht Sheila. Bij de begrafenis zal Isaura’s vriend Sauro Cimino ook aanwezig zijn. Eerst werd geopperd dat hij de dienst via Skype zou moeten volgen omdat hij eveneens besmet was met het coronaviru­s. “Maar Sauro is hersteld en zal er bij zijn. Woensdag is hij ook hier geweest en hebben we een wandeling gemaakt. We zijn voorzichti­g en doen geen gekke dingen. We gaan het virus echt niet opzoeken.” Na de afscheidsp­lechtighei­d in intieme kring krijgt Isaura een plaats op het kerkhof in Zutendaal. “Dat is dichtbij huis. Zo kunnen wij er elke dag naartoe”, mijmert Sheila. Of er na de crisis nog een plechtighe­id volgt? “Het woon-zorgcentru­m waar Isaura werkte, is dat alvast van plan. Wij willen nu langs deze weg vooral iedereen heel graag bedanken voor alle steun en medeleven die ze ons geven.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Johan en Sheila nemen vandaag afscheid van hun dochter. “Een vrouw die we niet kennen stuurde ons een hangertje met Isaura’s foto. Daar krijgen we tranen van in de ogen.”
FOTO LUC DAELEMANS Johan en Sheila nemen vandaag afscheid van hun dochter. “Een vrouw die we niet kennen stuurde ons een hangertje met Isaura’s foto. Daar krijgen we tranen van in de ogen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium