Het Belang van Limburg

Politie zoekt met man en macht naar vermiste tachtiger

- Luc Engelbos en Jozef Croughs

Sinds woensdagav­ond is de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen vermist. Hij kwam niet terug thuis na een fietstocht. Zijn fiets werd gevonden in de buurt van provincied­omein Het Vinne in Zoutleeuw, maar van de man zelf is er geen spoor, aldus zijn dochter. Zij vreest het ergste.

“Papa ging elke dag en fietstocht­je maken van 1 à 2 uur. Woensdag is hij rond 16.30 uur in de namiddag vertrokken. Maar ’s avonds kreeg ik telefoon van mijn moeder dat hij niet was thuisgekom­en”, zo vertelt zijn dochter Veronique

Strouven. “We hebben dan de hele nacht en dag in de buurt gezocht, zonder resultaat. We vragen ook aan mensen in de buurt om uit te kijken of ze hem ergens zien.” Maurice vertrok thuis, in de Vijverstra­at in Grazen. Mensen uit de buurt hebben hem nog in de richting van Budingen zien fietsen. “Mijn vader is nog zeer kwiek voor zijn leeftijd en maakt elke dag een ritje van 20 kilometer”, vertelt zijn zoon Benny Strouven. “Vaak neemt hij daarbij verkavelin­gswegen om zo veilig mogelijk te fietsen. Gisteren ook waarschijn­lijk, dat maakt het zo moeilijk om hem te vinden. De familie is heel ongerust en we hopen allemaal dat we hem snel op het spoor komen.”

De politie heeft de hele dag gezocht naar de vermiste man, onder meer met een helikopter met warmtebeel­dcamera.

Het parket van Leuven verspreidd­e een opsporings­bericht voor Rene Strouven. Zijn eerste naam is Rene maar iedereen noemt hem dus Maurice. Het parket vraagt naar getuigen.

Maurice reed op een grijze Minerva-fiets. Hij droeg een donkere broek en jas. Een gsm had hij niet bij.

 ?? FOTO RR ?? Maurice Strouven kwam woensdag niet meer thuis van een fietstocht­je. Zijn fiets werd gevonden in de buurt van Het Vinne in Zoutleeuw.
FOTO RR Maurice Strouven kwam woensdag niet meer thuis van een fietstocht­je. Zijn fiets werd gevonden in de buurt van Het Vinne in Zoutleeuw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium