Het Belang van Limburg

Celebritie­s en corona: het kaf en het koren

Een minuscuul virus eist – terecht – aandacht op die anders veelal naar beroemdhed­en gaat. Het verklaart de soms vreemde fratsen die ze nu uithalen op het net. Wij scheiden kaf van koren.

- HOLLYWOOD Christof Rutten

KAF

Gal Gadot

Superwoman Gal Gadot zal het wellicht goed bedoeld hebben, maar toen ze samen met een arsenaal aan andere bekende koppen (Will Ferell, Karl Urban, Mark Ruffalo ...) besloot om samen Imagine van John Lennon te zingen, viel dat in erg dorre aarde. Zo werd ze als eerste het slachtoffe­r van tonnen kritiek in de coronacele­brity-kronieken. De algemene tendens: ‘een stel multimiljo­nairs die zingen over ‘imagine no possession’? Hou gewoon je bek, we hebben andere dingen aan ons hoofd.’

Madonna

Madonna houdt sinds de uitbraak van covid-19 haar Quarantine Diaries bij. Ze spreekt over de ‘grote gelijkmake­r’. Dat kon niet iedereen appreciëre­n, te meer omdat Madge het deed vanuit haar badkuip. Ze zal er wel zo haar rare redenen voor hebben.

David Geffen

“Mezelf aan het afzonderen van het virus in de Grenadines. Hopelijk blijft iedereen veilig.” Op zich niks mis mee, maar miljonair/platenbaas David Geffen (77) stuurde die tweet de wereld in vanop (en met foto’s van) zijn gi-gan-tische superyacht Rising Sun. En niet goedkoop: het ding kost 590 miljoen dollar. Gevolg: een storm van ‘ben jij nog goed wijs?’-reacties. ‘Kan je niet beter met je miljarden beademings­toestellen produceren in plaats van zulke foto’s te sturen?’ was een van de veel gehoorde reacties. Geffen sloot zijn Instagrama­ccount af na de digitale storm aan protest.

Nog?

De Amerikaans­e TV-ster/kok Bobby Flay van The Food Network zette een fundraiser op voor … zichzelf. Enfin, om het personeel van zijn restaurant­s te betalen. Nodig: 100.000 dollar. Maar als je weet dat Flay’s bezittinge­n op 30 miljoen dollar worden geschat, begrijp je dat hij ook een koekje van eigen deeg kreeg. Ivanka Trump gaf het goeie voorbeeld door een video te posten van de wassende handjes van haar kids. Maar dan wel met zeep van Aesop aan 39 dollar per stuk.

KOREN

Tom Hanks

Mr. nice guy Tom Hanks maakte al snel wereldkund­ig dat hij het coronaviru­s had opgelopen. Daarmee schudde hij een pak meer landgenote­n wakker dan Donald Trump die op dat ogenblik de pandemie nog minimalise­erde terwijl hij een koelie zijn verdienste­n van de dag liet natellen.

Dolly & co

Een hele resem Hollywoods­terren hebben zich aangeslote­n bij het Save With Stories-initiatief van Amy Adams en Jennifer Garner. Onder anderen Natalie Portman, Jake Gyllenhaal en Reese Witherspoo­n lezen ‘s avonds voor het slapengaan een verhaaltje voor op Instagram. Ze ijveren daarbij ook voor donaties voor Save the Children en No Kid Hungry om zo naar schatting 30 miljoen Amerikaans­e schoolkind­eren te helpen die afhankelij­k zijn van schoolmaal­tijden. De video’s werden al meer dan 27 miljoen keer bekeken en konden al meer dan 18.000 donaties oprakelen.

Ook Dolly Parton leest op YouTube bedverhaal­tjes voor. Ze heeft al ruim haar credits verdiend als ‘book lady’. Via haar initiatief Library heeft ze sinds 1996 al meer dan 130 miljoen gratis boeken aan kinderen bezorgd.

Arnold, Lulu en Whiskey

Onze absolute nummer één van celebritie­s die in coronatijd­en hun medemens helpen, is Oostenrijk­se bodybuilde­r en Republikei­n Arnold Schwarzene­gger (72). Hij stuurt vanuit zijn kot filmpjes de wereld in met de boodschap dat mensen best thuis blijven. Geen hoogdraven­d geëmmer, maar filmpjes waarbij de Terminator een bordje pasta eet samen met zijn überschatt­ige huisdieren: minipaardj­e Whiskey en ezeltje Lulu. De opbrengst van de T-shirts, met opschrift: Don’t be an ass. Stay at home, waarbij de spierbunde­l zijn viervoeter­s in een liefdevoll­e wurggreep houdt, gaat integraal naar het goeie doel.

En vele anderen …

Lady Gaga. Missy Elliot … Veel celebritie­s geven leuke boodschapp­en mee. Nog even deze: Liam Gallagher die veel eerder dan Boris Johnson het goeie voorbeeld gaf door ‘Soapersoni­c’ (haha) te zingen, terwijl hij zijn handen wast en afsluit met ‘wash y’r hands, little foookers’. Het sprak ons op een of andere manier meer aan dan de versie van K3.

 ?? FOTO RR ?? Arnold Schwarzene­gger met Lulu en Whiskey.
FOTO RR Arnold Schwarzene­gger met Lulu en Whiskey.
 ?? FOTO RR ?? Liam Gallagher.
James Marsden, Gal Gadot en Will Ferrell.
FOTO RR Liam Gallagher. James Marsden, Gal Gadot en Will Ferrell.
 ?? FOTO RR ?? Dolly Parton.
FOTO RR Dolly Parton.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium