Het Belang van Limburg

Politie vindt jonge vrouw dood in badkamer

- Nancy Vandebroek

VERDACHT OVERLIJDEN ZONHOVEN

De jonge vrouw, die in de Innovation in Hasselt werkte, werd vrijdagvoo­rmiddag aangetroff­en door agenten van de politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad. De agenten waren naar de woning gereden nadat ze van hun collega’s van de politiezon­e Neteland (Herentals) een melding hadden binnengekr­egen dat in de woning in de Schelstraa­t mogelijk iets ergs was gebeurd. Buurtbewon­ers zagen hoe de politie kort na 10 uur een raam aan de achterkant van de woning insloeg en naar binnen glipte. Ze zouden daarop het levenloze lichaam van de jonge bewoonster in de badkamer hebben aangetroff­en. Opmerkelij­k: rond haar lichaam stonden bloemen en kaarsjes opgesteld. Het parket startte de procedure van een ongewoon overlijden op en vorderde een onderzoeks­rechter. Het verdere onderzoek zal nog moeten uitwijzen in welke omstandigh­eden het slachtoffe­r om het leven kwam. Vandaag, zaterdag, vindt een autopsie op het lichaam plaats. De 36-jarige partner van de vrouw werd meegenomen voor verhoor en wordt naar alle waarschijn­lijkheid ook vandaag voorgeleid bij de onderzoeks­rechter in Hasselt.

Ruzie

Volgens kennissen boterde het vaak niet in de relatie en zou mogelijk een zoveelste ruzie aan het drama zijn voorafgega­an. Het koppel woonde nog maar sinds 1 januari in het huis in Zonhoven dat pas vorig jaar werd gebouwd en dat de twee huurden. De woning werd voor het verdere onderzoek verzegeld. Veel contacten met de buurt had het koppel niet. De politie Limburg Regio Hoofdstad voert het verdere onderzoek, samen met de Limburgse federale gerechteli­jke politie. Daarbij wordt maximaal ingezet op digitale technologi­e om onder meer sporen te vrijwaren en via 3D-visualisat­ie een wetenschap­pelijk correcte film van het feitenverl­oop te maken. De nieuwe werkmethod­e houdt in dat er minder speurders ter plaatse moesten gaan wat in deze coronatijd­en wenselijk is.

Het parket Limburg benadrukt dat iedereen die geweld meemaakt of getuige is van geweld, altijd contact kan opnemen met de politie, met de Vlaamse hulplijn voor geweld via het oproepnumm­er 1712 of via de website 1712.be

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De jonge vrouw werd dood in haar huurwoning aangetroff­en.
FOTO TOM PALMAERS De jonge vrouw werd dood in haar huurwoning aangetroff­en.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium