Het Belang van Limburg

Uw afgedankte laptop voor kansarmen

-

De Limburgse ondernemer Mark Lens, onder meer bekend als oprichter van EuroSys en Auva, organiseer­t volgende week een grote inzamelact­ie voor afgedankte laptops en tablets voor kansarmen.

“Onze leerlingen en scholieren zullen ook na de vakantie wellicht online les moeten volgen. En ook bewoners van rustoorden en zorgcentra kunnen enkel via digitale weg contact houden met hun familieled­en. Maar niet iedereen beschikt over een laptop of tablet. Vandaar deze grootschal­ige actie”, zegt Mark Lens. De inzamelact­ie loopt onder de paraplu van zijn ‘Promobutle­r Foundation’, waarmee hij en tal van andere Limburgse ondernemer­s verschille­nde sociale en groene projecten in de wereld steunt. “Maar nu is er hier ook dringende nood”, stipt Lens aan.

Bedrijven en particulie­ren kunnen volgende week donderdag 9 april en vrijdag 10 april tussen 9 en 17 uur hun gebruikte apparaten binnenbren­gen bij EuroSys in Houthalen (Industriez­one Centrum-Zuid 1527A). “We zorgen er uiteraard voor dat alles zo veilig mogelijk en met de nodige social distance kan gebeuren. De mensen hoeven enkel hun laptops en tablets neer te zetten en kunnen weer vertrekken”, zegt Lens. De afgedankte apparaten zullen door de specialist­en van EuroSys en Auva gebruikskl­aar worden gemaakt.

→ Volgende donderdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, IZ Centrum-Zuid 1527A Houthalen.

 ?? REUTERS
FOTO ?? Niet iedereen beschikt over een laptop om online les te volgen.
REUTERS FOTO Niet iedereen beschikt over een laptop om online les te volgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium