Het Belang van Limburg

“Wielerspon­soring ís nu eenmaal mensen samen brengen”

OOK RONDE VAN LIMBURG SNEUVELT

- Pieter Vanlommel

In normale omstandigh­eden zou zondag om 10.30 uur het startschot weerklinke­n van de 104de Ronde van Vlaanderen, maar het coronaviru­s besliste daar anders over. Wat gaat de karavaan nu dan uitspoken op dat tijdstip? We vroegen het een Limburgse renner, verzorger en ploegleide­r.

DE RENNER (DYLAN TEUNS):

“Trainingst­ochtje maken”

Dylan Teuns zou normaal gesproken zondag zijn debuut maken in de Ronde van Vlaanderen maar de Halenaar van Bahrain McLaren zal zijn vuurdoop dus nog met een jaartje moeten uitstellen. “Heel jammer want het zou een hoogtepunt van het jaar voor mij worden. Ook vorig jaar moest ik de Ronde al aan mij voorbij laten gaan”, zucht Teuns. “Zondag zal ik op het startuur van de Ronde waarschijn­lijk op mijn fiets zitten voor een trainingst­ochtje. Er wordt mooi weer voorspeld dus ik denk dat ik een lange rit ga afhaspelen. Ik zou graag naar de Ardennen rijden, maar dat mag niet, dus hou ik me daaraan. Het is niet evident om nu een trainingsp­lan op te maken, want er is geen doel om naartoe te werken. Het draait nu vooral om niet te veel conditie te verliezen en de basis te onderhoude­n.”

DE VERZORGER (WESLEY THEUNIS):

“Barbecue voorbereid­en”

Ook voor de verzorgers is het aanpassen geblazen in deze koersloze periode. “Ik ben het gewend om altijd van huis weg te zijn en nu zit ik al meer dan twee weken werkloos tussen vier muren. Niet gemakkelij­k”, blaast Wesley Theunis, de Limburgse verzorger van Wout Van Aert bij Jumbo-Visma. “Wat ik zondag om half elf ga doen? Ik heb ’s middags een barbecue gepland met mijn vriendin, dus zullen we in de voormiddag wellicht wat voorbereid­end werk doen in de vorm van groentjes snijden en zo. En in de namiddag gaan we samen naar de virtuele Ronde van Vlaanderen kijken , want Wout neemt eraan deel. Ik hoor Wout nog elke dag. Ook voor hem is deze periode niet gemakkelij­k want hij plant graag en stelt zich graag doelen. De Ronde van 2017 wordt zondag heruitgezo­nden, maar die zullen we misschien aan ons voorbij laten gaan. Het doet te veel pijn om de sfeer te proeven. Dat maakt het gemis van de koers alleen maar groter.”

DE PLOEGLEIDE­R (VALERIO PIVA):

“Naar editie 2017 kijken”

Valerio Piva ziet zondag de belangrijk­ste dag van het jaar in het water vallen. De naar Herderen uitgeweken Italiaanse ploegleide­r bij CCC was aangeduid als eerste ploegleide­r in het team van kopman Greg Van Avermaet. “Maar ik zal noodgedwon­gen in mijn zetel kijken naar de editie van 2017 die uitgezonde­n wordt op Sporza”, reageert Piva. “In deze coronacris­is heb ik de laatste tijd elke dag wel een oude koers herbekeken. In de ploegleide­rswagen ben je te geconcentr­eerd met andere zaken bezig dat je eigenlijk weinig van de koers opvangt. Nu heb ik daar tijd voor en dat is best leuk. En verder ga ik elke dag een beetje wandelen, alleen of met mijn hond. Zondag dus ook. Fietsen doe ik nog maar zeer sporadisch, alleen als het mooi weer is. In mijn carrière heb ik al genoeg gefietst.” (lacht)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium