Het Belang van Limburg

Doek ook gevallen over verkiezing ‘Speler van het Jaar’

- Rob Mertens/Arno Schepers

Het doek is gevallen. Met het stopzetten van de voetbalcom­petitie in de lagere reeksen is er ook een punt gezet achter onze verkiezing van ‘Speler van het Jaar’. Niels Van Caubergh (Sch.-Beverst) en Thor Hasselt (verkozen tot ‘Ploeg van het Jaar’) zorgen in dit ‘corona-seizoen’ voor een primeur.

Vrijdag 8 mei 2020. Die dag stond al maanden met rood omcirkeld in onze agenda. Dan zouden we op ons jaarlijkse slotgala in de Hasseltse Versuz - alle laureaten van de achttiende editie van ons spelersref­erendum bekendmake­n. Maar de coronacris­is heeft daar dus anders over beslist. De achttiende editie wordt niet de eerste volwassen editie, maar wel die van een … vroeggebor­en kind.

Van een gala of feest in de Versuz is in deze rare tijden plots geen sprake meer, maar toch willen we onze Spelers én Elftallen van het Jaar graag huldigen.

Spelregels Voetbalbon­d

Daarbij hanteren we de spelregels van de Voetbalbon­d: wie bij het stopzetten van de competitie op kop stond in zijn/haar reeks, is de eindwinnaa­r.

Samen met de nummers twee en drie én de topschutte­rs van elke reeks krijgen zij ten gepaste - lees: gezondere - tijde(n) hun trofee bezorgd. Ook Thor Hasselt valt overigens in de prijzen. Zij zijn de allereerst­e Ploeg van het Jaar in ons referendum.

Een heus voetbalgal­a of een podium om op te schitteren, kunnen we hen dit jaar jammer genoeg niet bieden. Maar eeuwige roem verdienen ze wel, de dames en heren die in dit sportkater­n staan te blinken.

We sluiten graag af met één woord, dat we de voorbije jaren vaak gebruikten op onze slotavond, als we het glas hieven. Een woord, dat in deze coronatijd­en plots zoveel méér betekent. Dus op naar een normaal voetbalsei­zoen 2020-21 en vooral… gezondheid!

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium