Het Belang van Limburg

Thor Hasselt Ploeg van het Jaar

-

Thor Hasselt is onze allereerst­e ‘Ploeg van het Jaar’. De kampioen van tweede provincial­e B haalde het vóór Opglabbeek (3A) en Heis (4A).

Om de Ploeg van het Jaar aan te duiden, berekenen we de gemiddelde positie in het eindklasse­ment van de vijf hoogst genoteerde spe- lers per ploeg. Dankzij Jo- chen Henrioulle (eerste), Daan Grosemans (tweede), Marwan El Barham (zeven- de), Jente Forier (tiende) en Pieter-Jan Slechten (der- tiende) komt Thor Hasselt zo uit op 6,4. Opglabbeek (3A, 7,8) en Heis (4A, 9,4) eindigen op plaatsen twee en drie.

BESTE PLOEG PER REEKS 1e Achel VV 18 2A RC Peer 10,4 2B Thor Hasselt 6,4 3A Opglabbeek 7,8 3B Anadol 19,6 3C Gravelo 14 4A Heis 9,4 4B Turkse Rangers 19,6 4C Borgloon 13,4 VR1 FC Alken 22,2 VR2 Jong STVV C 19,6

VROUWEN: EERSTE PROVINCIAL­E

Leeftijd: 18 jaar.

Positie: Aanvallend­e middenveld­ster.

Club: DV Bilzen United.

Volgend seizoen: DV Bilzen United.

Referendum: Myrthe Merken stond vanaf de eerste maand op kop. Even moest de draaischij­f van Bilzen nog Joyce De Meester (Lommel) en Tessa Vanden Boer (Pelt) naast zich dulden, maar die moeten uiteindeli­jk vrede nemen met plaatsen twee en drie.

Reactie: “Ik ben blij met deze waardering. Ik heb zelf ook genoten van dit seizoen, ook al kwamen we te kort voor de titel. Daarom heb ik - ondanks enkele mooie aanbieding­en - niet getwijfeld en blijf ik ook volgend seizoen bij DV Bilzen.”

VROUWEN: TWEEDE PROVINCIAL­E

Leeftijd: 28 jaar.

Positie: Spits.

Club: Membruggen V&V.

Volgend seizoen: Membruggen V&V.

Referendum: Jenna Te

Locke speelde in de heenronde een paar keer haasje-over met ploeggenot­e Irma Everink, maar die viel uiteindeli­jk naast de prijzen. De provincial­e topschutst­er won vóór Sien Kusters en Britt Steensels.

Reactie: “Dit is de bekroning voor één van de beste seizoenen uit mijn carrière. Met dank aan het hele team. Samen staan we sterk. We hebben er met zijn allen voor geknokt, maar stelden plezier wel steeds voorop. Dit is mijn tweede seizoen in België en ik amuseer me hier echt bij Mummerke.”

“Magnifiek”, reageert Thor-voorzitter Jan De Buyser trots. “En eigenlijk een beetje normaal als je quasi alles wint. Zo grepen we de twee periodetit­els en uiteindeli­jk ook de titel. Recept? Een mix van jeugd met Henrioulle en Grosemans en ervaring met El Barham, het dynamisme en vooral de factor van de coach, die er een systeem heeft ingeslepen.”

De titel van ploeg van het Jaar levert Thor Hasselt naast een trofee ook een waardebon ter waarde van 250 euro van Eurosport Bree op.

Jonas Meys (Velm) Benjamin Crols (Heis) Robin Vanalken (Wiemismeer)

Jan De Man (Gestel) Tomas Moresi (Piringen) Kyrian Vanheeswyc­k (Dilsen-Stokkem B)

Tom Breesch (Borgloon) Remco Gijbels

(Grote Brogel)

Tolga Ulupinar (Heusden 06) Martijn Froidmont

10. (Hoeperting­en)

Tayfun Arslan (Turkse Rangers)

8.

9.

39 38

38

37 33

33

33

32

29

28

28

In samenwerki­ng met

TOPSCHUTTE­RS PER REEKS 1e 2A 2B 3A

3B

3C

4A

4B

4C

DAMES

1e 2e Ivo Moerenhout (Achel)

Tim Strijbosch (KFC Hamont) Martijn Froidmont (Hoeperting­en) Lorenzo Palaia (Opglabbeek) Jan De Man (Gestel) Sébastien Daminet (HO Heide) Robin Schroyen (Vliermaal) Benjamin Crols (Heis)

Robin Vanalken (Wiemismeer) Kyrian Vanheeswij­ck (Dilsen-Stokkem B)

Jonas Meys (Velm)

Nele Put (Jong STVV) Jenna Te Locke (Membruggen)

20 25 28 27 37

24

38

33

39

30 66

Bekijk alle standen op www.hbvl.be/fclimburg

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO SVDI ?? Thor Hasselt, hier als ploeg van de maand november, is onze eerste ploeg van het jaar.
FOTO SVDI Thor Hasselt, hier als ploeg van de maand november, is onze eerste ploeg van het jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium