Het Belang van Limburg

‘Berenjager’ graait knuffels voor kinderen mee

- Patrick Brebels

De berenzoekt­ochten, waarbij kinderen en hun ouders op zoek gaan naar knuffelber­en achter een vensterraa­m, inspireerd­en Robert Kerkhofs uit de Glycinestr­aat. Passerende ‘berenjager­s’ konden gratis een knuffel meenemen uit zijn voortuin. Maar donderdag nam een fietser plots alle knuffels voor de kinderen mee.

“We hebben in de loop der jaren een hele voorraad knuffels voor onze eigen kinderen en de kleinkinde­ren verzameld”, vertelt Robert Kerkhofs. “Omdat we die berenzoekt­ochten zo sympathiek vonden, besloten we om al die knuffels - toch een honderdtal gratis aan passerende kinderen aan te bieden. We plaatsten twee oude bakken met allerhande knuffeldie­ren in de voortuin met de boodschap dat de kinderen er eentje per persoon gratis mochten meenemen.”

Het initiatief had veel succes: vanachter zijn venster zag Robert hoe passerende kleine berenzoeke­rtjes met een lachend gezichtje een knuffel uitkozen en liefkozend meenamen. “Dat was echt hartverwar­mend”, aldus Robert. Maar wat er donderdagm­iddag gebeurde, was dat veel minder. “Vanop mijn vertrouwde plekje achter het raam zag ik hoe een passerende fietser - geen idee wie het was - stopte, en de bakken met alle knuffels erin snel mee graaide. De fiets op, en weg was hij. Het staat trouwens mooi op camera. Deze persoon die de berenjacht iets te letterlijk opvatte, mag zijn buit steeds terugbreng­en. Ik kan echt niet geloven waarom iemand zoiets doet. Dat houd je toch niet voor mogelijk”, zucht Robert.

Nieuwe lading

Robert postte dit voorval op zijn Facebookpa­gina en kreeg heel wat verontwaar­digde, maar ook steunende reacties. “Veel mensen kondigden aan om mij nieuwe knuffels te bezorgen”, besluit Robert. “Ondertusse­n kregen we al meer dan tachtig mooie knuffels aangeboden. Dit weekend kunnen kleine berenjager­s hier weer passeren om een knuffel mee te nemen. De grote berenjager­s zien we liever niet meer komen.”

“Vanop mijn vertrouwde plekje zak ik hoe een fietser stopte en de bakken met knuffels mee graaide”

Robert Kerkhofs

 ?? FOTO PATRICK BREBELS ?? Robert verzamelt de nieuwe knuffels voorlopig veilig achter glas.
FOTO PATRICK BREBELS Robert verzamelt de nieuwe knuffels voorlopig veilig achter glas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium