Het Belang van Limburg

Hasselt gaat TikTokken om jeugd in hun kot te houden

- Dirk Jacobs

Met TikTok, Instagram en andere hippe informatie­wegen wil het stadsbestu­ur van Hasselt ervoor zorgen dat alle jongeren dit weekend, ondanks een stralende hemel, toch in hun kot blijven.

“Nee, ik ga niet zelf TikTokken”, lacht burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA). “Dat zou hoogst ongeloofwa­ardig zijn. Als wij ons tot de jongeren richten op deze manier, is dat niet cool. Daarom roepen we hulp in om ‘ondergrond­s’ te gaan en de informatie via influencer­s en sleutelfig­uren tot bij de jongeren te krijgen. Om jongeren te bereiken zijn zaken nodig die in hun leefwereld ingebed zitten.” En dus schakelt het Hasseltse stadsbestu­ur organisati­es als De Serre, jeugdhuize­n en jeugdbeweg­ingen, de skatescène en sportclubs in om de boodschap te verspreide­n. “Zij verpakken die elk op hun manier, via kanalen die wij als volwassen politici beter niet bewandelen. Maar als een muzikant, een jeugdleide­r of een coach van de club iets vertelt, dan gaat dat bij de jongeren zeker een groter effect hebben. Zeker voor jongeren die vandaag nog hardleers zijn en nog altijd niet begrijpen dat de toestand ernstig is. Naar hun ouders of naar onze raad luisteren ze niet, daarom hopen we hen via leeftijdsg­enoten of rolmodelle­n wel te overtuigen. De speeltijd is al eventjes gedaan, binnenblij­ven blijft van cruciaal belang. Genieten van de zon kan absoluut, maar dan in de eigen tuin of op het balkon. Ook de politie zal dit weekend controlere­n en beboeten waar nodig. Wandelen, fietsen of joggen kan nog altijd, maar je met de auto verplaatse­n mag alleen voor noodzakeli­jke zaken. Naar een park of bos rijden kan dus niet.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jongeren die niet luisteren naar de raad om binnen te blijven, hoopt de stad te overtuigen via leeftijdsg­enoten op sociale media.
FOTO PHOTO NEWS Jongeren die niet luisteren naar de raad om binnen te blijven, hoopt de stad te overtuigen via leeftijdsg­enoten op sociale media.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium